Zaalvoetbal Futsal 1ste klasse RSC Anderlecht Futsal

RSCA Futsal van Steven Dillien zet scheve situatie recht na rust: “Met mannetje minder hebben we na rust prima reactie getoond”

Steven Dillien zette Anderlecht vrijdag op een 1-0-voorsprong.© Geert Tresignie

Ondanks een zwakke eerste helft waarin Diogo uitgesloten werd, nam landskampioen Anderlecht vrijdagavond in de Alfa Sun Indoor met 5-3 de maat van Charleroi. Woensdag trekt paars-wit naar Charleroi voor de heenmatch in de halve finale van de Beker van België.

Wim Redant

RSCA-coach Luca Cragnaz hoopte voor de komst van Charleroi op een rentree van Dragan Tomic, maar de Serviër bleek na een nieuwe echo met een spierscheurtje te kampen, waardoor ook de bekermatch op Charleroi te vroeg dreigt te komen voor de man in vorm. Zeker in de eerste helft werd hij gemist. De Braziliaanse linksbuiten Serginho kwam met flink wat adelbrieven aandraven, maar kon bij zijn langverwachte debuut nooit op de voorgrond treden.

En dus was het Steven Dillien die de goedgevulde Arena met de knappe 1-0 voor het eerst in extase bracht. “Het is altijd leuk om te scoren”, zegt de Rode Duivel. “Ik zit best in een goede flow en probeer deze lijn door te trekken. In maart staat ook een dubbele interland op de kalender tegen Georgië en Oostenrijk. Als we die wedstrijden winnen, zijn we gekwalificeerd voor de volgende kwalificatieronde voor het EK. Georgië is wel een sterk land, met een rist genaturaliseerde Brazilianen zoals mijn ploegmaat Roninho.”

In Roosdaal leek het vrijdag na de 1-0 van Dillien wel even de foute kant op te gaan. Na de snelle gelijkmaker van Wilde moest de thuisploeg verder zonder Diogo, die zich een tweede gele kaart op de hals haalde. Nadat Ghislandi een strafschop cadeau kreeg, bracht Wilde de bezoekers op voorsprong. En nog was het niet gedaan voor Anderlecht, dat de kelk tot op de bodem moest ledigen, toen gewezen Hallenaar Matteo Cordier met een treffer van op het middenveld voor de 1-3 zorgde. Dillien: “Pure pech. Bij de eerste goal ontzette ik de bal ongelukkig op een tegenstrever, de tweede goal was een ingebeelde strafschop en de derde vloeide voort uit balverlies.”

Niet altijd oogstrelend

Na rust rechtte paars-wit met een mannetje minder de rug. Edu werkte een hoekschop van Grello in doel, Roninho bracht de thuisploeg met een pegel langszij en Rescia strafte een blunder van doelman Idrissi af. In een tijdsspanne van drie minuten werd de scheve situatie rechtgezet. Met een mooie stifter dwong de Argentijn Max Rescia Charleroi helemaal op de knieën. Steven Dillien was tevreden met de winst en zijn tiende treffer van het seizoen. “Na Nieuwjaar gaan de ballen vlotjes binnen. Na rust tapten we uit een ander vaatje en hebben we een goede reactie getoond. Je mag niet verwachten dat we elke zege afdwingen met oogstrelend voetbal. Het is vooral belangrijk dat we zulke matchen dan toch winnend afsluiten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus