Volleybal Lotto Volley League Haasrode Leuven - Guibertin 3-1

Aanvoerder Hendrik Tuerlinckx trekt VHL over de streep tegen Guibertin en is zeker van deelname aan play-offs: “Druk valt nu van onze schouders”

Hendrik Tuerlinckx smasht de bal over het Guibertin-blok van Jens Christiaens en Niels Huysegoms.© Vel

Zonder echt top te spelen heeft Haasrode Leuven zaterdag gedaan wat het moest doen. Na een mindere start won het verdiend met 3-1 tegen Guibertin. De Leuvenaars blijven zo op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie op een gunstige derde plaats staan.

Kenny Hennens

Haasrode Leuven tegen Guibertin is eigenlijk een rasechte derby, weliswaar niet op geografisch niveau maar wel op spelersvlak. Buiten libero Sebastien Dumont en spelverdeler Guillaume Godart stonden er namelijk enkel ex-VHL’ers of Leuvenaars in de basisopstelling bij de bezoekers. Het was dan ook geen verrassing dat spelers zoals Gil Hofmans (aanvallend 8 op 11 in set 1) en ex-Red Dragons Gert Van Walle en Simon Van de Voorde als een komeet van start gingen.

“Zij speelden vrank en vrij en daar hadden wij het aanvankelijk best lastig mee”, zegt Hendrik Tuerlinckx. “En toegegeven, zij serveren gewoon heel goed. Misschien winnen ze wel verdiend die eerste set, ook al maken wij daar te veel fouten.”

Betere dirigeerwerk

De aanvoerder zag zijn manschappen nadien wel de wedstrijd in handen nemen. “Net zoals vorige week zijn we blijven vechten en daar plukken we in set twee de vruchten van. Een dikke pluim trouwens voor Simon Peeters, die na zijn invalbeurt voor Lennert Beelaert meteen voor het verschil zorgde. Met zijn ervaring was Simon niet alleen aanvallend een meerwaarde (in totaal 15 punten, red.), maar zorgde hij ook voor meer stabiliteit in receptie.”

Al deden anciens Matthias Valkiers en Tuerlinckx ook wel hun duit in het zakje. De latere MVP Valkiers verdeelde het spel alweer zoals een volleerd dirigent en zorgde ook zelf voor knappe punten zoals in set drie, toen hij 17-14 scoorde door de bal na een mindere receptie in één tijd over het net te duwen. Straffe Hendrik maakte op de moeilijke momenten dan weer het verschil door in set drie VHL eigenhandig van 22-21 naar 24-21 te brengen en in set vier het wedstrijdpunt te verzilveren. “Daarvoor sta ik op het terrein, hè. Ik ben nu eenmaal de aanvalsleider. Ach, ik ben vooral blij dat ik nog steeds mijn waarde kan bewijzen voor het team. Zonder echt goed te spelen pakken we toch de drie punten. We hebben onze job gedaan.”

Niveau moet omhoog

En niet onbelangrijk: VHL is dankzij de 3-1-zege tegen Guibertin ook mathematisch zeker van deelname aan de play-offs. Of het de felbegeerde derde plaats kan vasthouden, zal afhangen van de laatste twee uitwedstrijden in Aalst en Maaseik. “Maar één ding is zeker, de druk valt nu van onze schouders. En ik onthoud toch vooral dat we na Gent en Guibertin hebben getoond dat we ook in wedstrijden onder druk kunnen presteren. Al moet ons niveau wel nog een pak naar omhoog, want als we in de play-offs spelen zoals tegen Guibertin, zullen we niet veel wedstrijden winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus