Volleybal Lotto Volley League Decospan Menen - Tectum Achel 3-1

Moeizame maar belangrijke driepunter voor Basil Dermaux en Menen tegen rode lantaarn Achel: “Wedstrijd met twee gezichten”

Basil Dermaux torent hoog boven het Achelse blok uit.© Bart Vandenbroucke

Wat na de vlotte 2-0 een simpel matchverhaal leek te worden, eindigde voor Menen zaterdag ei zo na op puntenverlies. Een te nonchalant Decospan liet hekkensluiter Achel immers opnieuw in de match komen. Met een collectieve zucht van opluchting en na fel protest van de bezoekers om een al dan niet geraakte bal kon Menen met een nipte 28-26 de vierde set binnenrijven.

Ivan D'Hoop

“Een wedstrijd met twee gezichten die we gelukkig zonder puntenverlies konden afronden”, zei opposite Basil Dermaux. “Een beetje het verhaal van het hele seizoen. Wij spelen onszelf met heel degelijk volleybal in een goeie positie, maar krijgen het dan moeilijk om die positieve lijn door te trekken. Na de 2-0 sloop er zaterdag alweer enige nonchalance in de ploeg, onbewust en alleszins ongewild. Achel kreeg zo de kans om opnieuw in de match te komen en greep die ook.”

“We kregen het moeilijk in de receptie door vooral de opslagen van Max Staples”, vervolgde Dermaux zijn wedstrijdanalyse. “Daardoor scoorden we moeilijker, werden we nerveuzer en liep het allemaal wat stroever. Voeg daar nog een teveel aan domme fouten aan toe en dat verklaart waarom Achel na 10-8 in de derde set overnam en via 11-16 weer in de match kwam. In de vierde beurt wenkte winst na 18-13 en 21-17, maar was het toch vechten met de billen toegeknepen om met 28-26 een tiebreak en puntenverlies te vermijden.”

Basil Dermaux - volgende week donderdag 20 - zette vorige zomer de onwaarschijnlijke stap van provincialer Knack Roeselare C naar vicekapioen Decospan Menen. Hij kreeg de voorbije weken volop speelkansen door de schouderblessure van hoofdaanvaller Lou Kindt. “En toch hoop ik dat Lou zo snel mogelijk opnieuw speelklaar is”, besloot Dermaux. “Ongeacht wie er in de basis staat, maar met een volledige fitte kern heeft trainer-coach Frank Depestele zoveel meer mogelijkheden en staan we als ploeg zoveel sterker. Dat kan ons helpen in de competitiematch van zaterdag thuis tegen Borgworm en zeker in de bekerfinale op zondag 26 februari tegen Roeselare.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus