Geen maat op Shirin van Anrooij: Nederlandse soleert naar wereldtitel bij beloften, ook piepjonge Zoe Bäckstedt maakt indruk

© BELGA

Shirin van Anrooij heeft zich zondagmiddag in Hoogerheide zoals verwacht tot wereldkampioene bij de beloften gekroond. De Nederlandse domineerde uitgerekend op haar 21ste verjaardag van begin tot einde. Het Britse toptalent Zoe Bäckstedt (18) maakte ook wel indruk en pakte het zilver. De Tsjechische Kristyna Zemanová vervolledigde het podium. Onze landgenote Julie Brouwers finishte als tiende.

Jonas Withouck

LIVE. Volg de strijd tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel hier!

Al heel snel in koers werd het duidelijk dat er geen maat stond op Shirin van Anrooij, de topfavoriete die dit seizoen al zes crossen won bij de elite. Ze kreeg eerst enkel Zoe Bäckstedt mee, maar ook het Britse toptalent moest de rol tijdens de tweede ronde lossen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Slechte start Belgen

De twee deelnemende Belgische vrouwen misten hun start volledig. Na één ronde kwam Julie Brouwers pas als zestiende over de streep, Kiona Crabbé zat nog verder op positie 28. De twee knokten zich wel nog terug en uiteindelijk finishte Brouwers nog nipt binnen de top tien.

© BELGA

Voorin was er nog even een heel klein beetje spanning. Bäckstedt gaf zich niet zomaar gewonnen en hield de kloof met Van Anrooij nog een tijdje op negen seconden, maar in ronde vier kwam de definitieve beslissing. Van Anrooij diepte de kloof uit tot een twintigtal seconden en de koers was gereden. Aan de finish was het verschil uiteindelijk 28 seconden. Toch ook een knappe prestatie van de drie jaar jongere Bäckstedt. En de Tsjechische Zemanova was dolblij met haar derde plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Top tien:

1. Shirin van Anrooij (Ned)

2. Bäckstedt (GBR) +28”

3. Zemanová (TSJ) +1’14”

4. Schreiber (LUX) +1’38”

5. Fouquenet (FRA) +1’44”

6. Burquier (FRA) +1’53”

7. Bentveld (NED) +2’21”

8. Duraffourg (FRA) +2’37”

9. Krahl (DUI) +2’38”

10. Brouwers +3’15

Winnaars WK Hoogerheide 2023:

Junioren vrouwen: Isabella Holmgren (CAN)

Junioren mannen: Léo Bisiaux (FRA)

Beloften vrouwen: Shirin van Anrooij (NED)

Beloften mannen: Thibau Nys

Vrouwen: Fem van Empel (NED)

Mannen: ?

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt