Voetbal 2de afdeling VV B

Diegem wint van Sporting Hasselt, Pepingen-Halle gaat in blessuretijd kopje-onder op Hades

Maxime Gody pikte zijn doelpuntje mee bij Diegem.© Kms

Na de 1-0-zege tegen Belisia stuurde Diegem zaterdag ook Sporting Hasselt na een 3-2-overwinning met lege handen huiswaarts. Woensdag rondt Diegem het Limburgse drieluik af met de inhaalwedstrijd op Bocholt. Pepingen-Halle had met een 0-1-voorsprong uitzicht op een stunt tegen Hades, maar in de toegevoegde tijd scoorde de leider nog tweemaal.

Luc Brys

“Tegen een sterk Sporting Hasselt kwamen we misschien wat gevleid op voorsprong”, zegt Diegem-trainer Nico Van Nerom. “Na een foutje van de bezoekende doelman kregen we een vrije trap. Daimy Deflem verlengde tot bij Yentl Egerickx, die de bal hoog in het doel trapte. Niet onverdiend kwam Hasselt even voor de rust langszij.”

In het begin van de tweede helft zetten de Limburgers door en konden ze ook enkele keren dreigen. Het antwoord van Diegem was dodelijk. Van Nerom: “In een mum van tijd trokken we het laken naar ons toe. Nils Struys scoorde vanop afstand na een opmars langs de flank en even later kopte Maxime Gody mooi raak. Hasselt milderde nog, maar we gaven de zege niet meer weg. We zitten in een goede flow en zetten onze opmars verder.”

Minder goed verging het Pepingen-Halle, dat geen loon naar werken kreeg. De fusieclub bracht leider Hades, dat met 29 op 33 pronkte, in nauwe schoentjes, maar bleef gefrustreerd achter wegens de lange blessuretijd. “Voor de rust hielden we gelijke tred”, zegt coach Patrick De Vogelaere. “De thuisploeg had pech met een schot op de kruising. Aan de andere kant kwam Arne Emmaneel met een kopbal dicht bij de openingstreffer. In de tweede helft speelde Hades powerplay en stonden we onder druk. Na een overtreding op Julien Pé bracht Redouan Aalhoul ons evenwel vanop de stip op voorsprong. We hielden goed stand, maar na het tweede geel voor Othman El Ouamari werd het moeilijker alles te belopen. Na negentig minuten stond het evenwel nog altijd 0-1. De ref liet echter bijzonder lang overspelen met in de 96ste minuut de gelijkmaker en twee minuten later ook nog de 2-1. Dat smaakt wel heel zuur. Bovendien slikten we ook nog zes gele kaarten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus