Sportraad huldigt kampioenen, Duffelcoattrofee gaat postuum naar Liliane Storms

De Duffelse kampioenen van 2022.© RR

Duffel -

Sportraad Duffel reikte zaterdagavond de sporttrofeeën uit. De Duffelcoattrofee ging postuum naar Liliane Storms.

Wannes Geens van club Sterk en Lenig Drongen kaapte de trofee van Duffelse Sportman 2022 weg. Duffelaar. Geens behaalde met Team Belgium op het EK in het Italiaanse Rimini een zilveren medaille op het onderdeel dubbele minitrampoline. Ook individueel behaalde hij een mooie tiende plaats tussen de Europese toppers en veroverde hij tweemaal een gouden medaille op het Vlaams en provinciaal kampioenschap.

Liesbet De Smet, aangesloten bij Atletiekclub Duffel, kreeg de trofee van Duffelse Sportvrouw 2022. Zij behaalde goud op het Vlaams en Belgisch kampioenschap 3000 meter snelwandelen en goud op het Belgisch kampioenschap 20 kilometer snelwandelen.

De Duffelcoattrofee werd dit jaar postuum aan Liliane Storms toegekend. Storms, die vorig jaar onverwacht op 73-jarige leeftijd overleed, begon 34 jaar geleden als café-uitbaatster in het Sportcentrum. “Ze was er altijd voor iedereen, voor de talrijke spelers, ouders, supporters en sympathisanten die het café passeerden. Ze had een luisterend oor en een troostende arm rond een schouder wanneer het nodig was. Deze trofee is een eerbetoon aan de beste cafébazin die Duffel en omstreken ooit gehad heeft. Maar vooral ook aan een zeer mooi mens die voor altijd zal gemist worden”, aldus Sportraad Duffel. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus