Bezoeker dierentuin gooit flesje water naar chimpansee, waarna het dier wraak neemt

Bezoeker dierentuin gooit flesje water naar chimpansee, waarna het dier wraak neemt© Newsflare

In de Changsha Ecological Zoo in China is een meisje gewond geraakt na een aanval van een chimpansee. Het dier gooide een flesje water met volle kracht richting de aanwezige toeristen, waarna die op het gezicht van een bezoekster terechtkwam. De aanval kwam niet uit het niets: voordien had een andere bezoeker de aap uitgedaagd door het flesje in zijn verblijf te gooien.

Bron: Neswsflare

Het incident gebeurde een week geleden. Op amateurbeelden valt te zien hoe iemand een flesje richting de chimpansee gooit en het dier er onmiddellijk naartoe loopt. Nadat de aap er wat mee rondliep, besloot de chimpansee het flesje terug richting de bezoekers te gooien. Met alle gevolgen van dien.

Het slachtoffer, dat bovendien met haar smartphone de aanval kon filmen, liep door de worp een bloedende wenkbrauw op. Ook haar smartphone bleef niet ongeschonden. De chimpansee zou erom bekendstaan wel vaker te gooien met stenen, modder en andere voorwerpen richting bezoekers. De dierentuin liet alvast weten dat de zaak werd overgemaakt naar het management en dat ze de inspectie het verblijf zullen verbeteren.

bekijk ook

Chimpansee heeft genoeg van dierentuinbezoekers die waterflessen gooien, en gooit het terug

Ontzettend pakkende beelden: mama chimpansee ontdekt dat baby’tje waarvan ze dacht dat het dood was, leeft

De ‘eenzaamste gorilla ter wereld’ kan na 33 jaar waardig sterven bij soortgenoten, maar daar staat een hoge prijs op

(kmlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer