Schotland pakt op Zeslandentoernooi de winst tegen Engeland, zwarte Duivels openen nieuw rugby-seizoen met nederlaag tegen Portugal

© Action Images via Reuters

De Belgische rugbymannen zijn zaterdag met een 54-17 nederlaag in en tegen Portugal begonnen aan het nieuwe seizoen van de Europe Championship, het eerste niveau onder het Zeslandentoernooi.

Bron: BELGA

Bij de rust gaf het scorebord 26-10 aan in het Estadio Nacional in Lissabon. Volgende week zaterdag ontvangen de Zwarte Duivels Roemenië, dat met 67-27 won van Polen.

In 2022 dwongen de Zwarte Duivels de promotie af naar de Europe Championship door de eindzege te pakken in de Europe Trophy, het derde Europese niveau. Ze keerden zo na een jaar afwezigheid al terug naar de Six Nations B.

De Rugby Europe Championship werd uitgebreid van zes naar acht ploegen. Die zijn in twee poules ondergebracht. België is in groep B ingedeeld met Portugal, Roemenië en Polen. In groep A zitten Georgië, Nederland, Spanje en Duitsland. De eerste twee van elke groep stoten door naar de halve finales. De nummers drie en vier spelen klassementswedstrijden. De poules liggen gedurende twee jaar vast. De ploeg die laatste is op de cumulatieve tweejarige ranking degradeert naar de Trophy-divisie.

Schotland wint in Engeland

Schotland heeft zijn Zeslandentoernooi bij de elite dan weer geopend met een zege tegen Engeland. Het werd 23-29. Eerder nam Ierland al de maat van Wales met 10-34. Zondag kijken Frankrijk, de winnaar van vorig jaar, en Italië elkaar in de ogen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen