Sociale kruidenier de NetZak zamelt hygiëneproducten in tijdens markt

© Shutterstock

Zoersel -

De Zoerselse sociale kruidenier de NetZak en de gemeente Zoersel organiseren tot en met 3 maart een inzameling van verzorgings- en hygiëneproducten ten voordele van Zoerselaars met een Z|pas. Wie producten wil geven, kan hiervoor tijdens de openingsuren van het administratief centrum terecht. Maar ook op de markt van 7 februari wordt een inzamelpunt voorzien.

“Verzorgings- en hygiëneproducten zijn voor iedereen belangrijk”, vertelt Katrien Schryvers (CD&V), schepen voor armoedebeleid. “Vooral voor mensen die het financieel moeilijk hebben, nemen deze producten al gauw een hele hap uit het budget, zeker nu deze producten de laatste tijd veel duurder geworden zijn.”

Nog tot 3 maart organiseren gemeente & ocmw Zoersel en sociale kruidenier de Netzak daarom een inzameling. “We denken dan aan volle flacons, staaltjes of flesjes van zeep, douchegel, tandpasta, deodorant, enz. In veel badkamerkastjes liggen heel wat staaltjes of zeep en shampoo meegebracht uit een hotel”, gaat Katrien verder. “Het gaat vanzelfsprekend enkel over ongeopende verpakkingen. Hier kunnen we heel wat Zoerselse gezinnen die het moeilijk hebben plezier mee doen.”

Wie hygiëneproducten wil doneren, kan deze binnenbrengen in het administratief centrum. Daarnaast organiseren gemeente & ocmw Zoersel en de Netzak ook een inzamelpunt op de maandelijkse markt van 7 februari.

“Van alle producten worden pakketjes gemaakt op maat van de Zoerselse gezinnen die in het bezit zijn van een Z|pas”, vertelt Sonja Van Kuyk, verantwoordelijke van de NetZak. “De Z|pas is een pas waar Zoerselaars met een beperkt inkomen verschillende voordelen mee krijgen zoals korting op het vrijetijdsaanbod en toegang tot sociale kruidenier de NetZak”, vertelt ze.

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus