PGA Tour. Thomas Detry doet stevige stap voorwaarts in de Pebble Beach Pro-Am

© EPA-EFE

Met een tweede ronde van 69 slagen is Thomas Detry van de 61e naar de 35e plaats geklommen op het Pebble Beach Pro-Am golftoernooi (PGA Tour/9 miljoen dollar).

Jeroen De PauwBron: BELGA

De 30-jarige Brusselaar werkte zijn tweede ronde af op de par-71 Monterey Peninsula golfbaan in het Californische Pebble. Hij zag vier birdies in de cup verdwijnen, waartegen hij twee bogeys op zijn scorekaart moest schrijven. Met zijn ronde van twee onder par en een totaalscore van 140 slagen telt de nummer 81 op de wereldranglijst zes slagen meer dan de Amerikaan Kurt Kitayama, die alleen de leiding waarneemt. 

De 30-jarige Kitayama, die in het verleden nog nooit succesvol was op de Amerikaanse PGA Tour, telt een slag voorsprong op zijn landgenoten Keith Mitchell, Brandon Wu, Joseph Bramlett en Hank Lebioda. 

De Pebble Beach Pro-Am wordt de eerste drie dagen gespeeld op de golfbanen Monterey Peninsula (par-71), Spyglass Hill (par-72) en Pebble Beach (par-72). Alle spelers moeten op de drie banen een ronde afwerken. De top 60 speelt de finaleronde op de Pebble Beach-golfbaan.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen