Jongeren met autisme en bewoners wzc Sint-Maria breien mutsen en sjaals voor daklozen

Jongeren van De Wereld van Rayaan delen mutsen en sjaals uit die ze samen met de bewoners van Sint-Maria hebben gebreid voor daklozen.© Patrick De Roo

Antwerpen, Berchem, Borgerhout -

Een tiental jongeren van de organisatie De Wereld van Rayaan uit Borgerhout en de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Maria in Berchem hebben de voorbije weken samen sjaals en mutsen gebreid voor daklozen. Die deelden ze vrijdagavond uit in de ondergrondse fietsenparking van het Centraal Station.

Elien Van Wynsberghe

De Wereld van Rayaan is een sociaal-inclusieve vereniging die activiteiten en workshops organiseert met de focus op kinderen en jongeren met autisme. De afgelopen weken trok de organisatie naar woonzorgcentrum Sint-Maria in Berchem. Daar gingen enkele jongeren samen met de bewoners van het wzc aan het breien. Samen vervaardigden ze mutsen en sjaals die ze vrijdagavond uitdeelden aan daklozen in de ondergrondse fietsenparking onder het Centraal Station.

© Patrick De Roo

“Zes weken lang hebben onze jongeren en de bewoners van Sint-Maria hard gewerkt. Het was een mooi project dat twee generaties met elkaar heeft verbonden”, vertelt Nadia Ould Aissa van De Wereld van Rayaan. “Het breien deed de senioren terugdenken aan vroeger, waardoor ze herinneringen konden ophalen. Onze jongeren konden niet breien, maar leerden dat gaandeweg. Samen hebben ze iets moois gecreëerd voor mensen die het echt nodig hebben.”

De mutsen en sjaals werden uitgedeeld tijdens de wekelijkse maaltijdbedeling die georganiseerd wordt door Al Hanaan Hands in de ondergrondse parking. “Met onze actie willen we een duidelijk signaal geven dat we niemand in de kou laten staan”, zegt Ould Aissa nog.

© Patrick De Roo

En de grote overschot aan wol die nog over was nadat De Wereld van Rayaan enorme hoeveelheden ontving na een oproep op sociale media? “Die hebben we gedoneerd aan de senioren in het woonzorgcentrum zodat zij nog heel veel kunnen breien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus