Komst van minister Zuhal Demir zorgt voor luid boerenprotest

© atv

Rumst -

Vlaams minister Zuhal Demir werd als spreker aangekondigd op de nieuwjaarsreceptie van de Rumstse N-VA-afdeling. Dat was ook de plaatselijke landbouwers ter ore gekomen. Een aantal van hen trok met de tractor naar de Parochiale Kring om hun protest over haar beleid duidelijk te maken.

 

Met dertien tractors passeerden de boze boeren luid toeterend aan de Parochiale Kring.© JW

Het ongenoegen over beslissingen van Vlaams minister van Omgeving is ook bij de boeren in Reet (Rumst) erg groot. Toch namen de plaatselijke boeren nog niet echt aan eerdere protestmanifestaties deel. Dat was vrijdagavond anders.

De minister was door de plaatselijke afdeling van N-VA uitgenodigd om te komen speechen op hun nieuwjaarsreceptie die in de zaal van de Parochiale Kring aan de Veerstraat doorging. Naast partijleden trokken ook manifesterende boeren met dertien tractoren naar de zaal voor een onaangekondigde protesttocht.

De inderhaast opgeroepen politie verbood hen in de smalle straatjes in het Rumstse dorpscentrum en de zaal halt te houden. Het werd voor hen dan ook luid toeterend rondjes rijden waarbij ze steevast in de Veerstraat aan de zaal passeerden.

De minister zelf zag weinig van het protest omdat ze pas laat arriveerde. Enkele van de misnoegde boeren hadden toen ook reeds in de zaal plaatsgenomen en aanhoorden haar op een rustige manier.  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus