Voetbal 2de afdeling VV A KSC Dikkelvenne

Marco Verheuge wil de ongeslagen reeks van KSC Dikkelvenne rekken: “Nog nooit won ik vijf wedstrijden op rij”

“Zo snel mogelijk zekerheid verwerven over het behoud is de eerste opdracht”, zegt Marco Verheuge, hier in duel met Robin Van Wambeke van Oudenaarde.© Geert De Rycke

Dikkelvenne -

KSC Dikkelvenne schiet met scherp. Sinds de hard bevochten zege tegen KVK Westhoek, net voor Kerstdag, verloor de ploeg van voorzitter Geert Gevaert niet meer. KSCD pronkt met de scalp van Eendracht Aalst, maar er is meer. Het blikte Olsa Brakel in en ging bij grensploeg KVV Zelzate de punten wegsnoepen. In het Forestierstadion van KRC Harelbeke gaat KSCD zaterdagavond voor een vijf op een rij.

Freddy De Geest

In een reeks zonder zekerheden wordt het klassement week na week door elkaar geschud. Win je twee keer, dan mag je naar boven kijken. Maak je de omgekeerde beweging, dan kijkt het degradatiespook je recht in de ogen.

“Na vier overwinningen op rij kunnen we naar boven kijken en dat doet deugd”, zegt aanvoerder Marco Verheuge, die blij is dat we hem eens contacteren op een moment dat er goed nieuws te rapen valt. “Toen je me de vorige keer sprak, hadden we verloren. Ik neem nooit een blad voor de mond en deed dat toen ook niet. Op sommige momenten, vijf wedstrijden na elkaar werden verloren, was het echt niet tof. In die mindere periode zijn we als groep wel samengebleven en daar plukken we nu de vruchten van.”

Nederig blijven

KSCD heeft de wind in de zeilen, maar mag niet op zijn lauweren rusten. “Ondanks de goede gang van zaken moeten we nederig blijven”, vindt Verheuge. “Van decompressie kan er geen sprake zijn. Als voetballer won ik nog nooit vijf keer na elkaar en ik denk dat het bij KSCD ook al lang geleden is dat het dat nog eens voor elkaar kreeg. KRC Harelbeke is altijd een taaie en moeilijk te bespelen tegenstrever. Om daar iets te pakken, moet je meer dan honderd procent klaar zijn. Na de 0-4 op KSV Oudenaarde zal het vertrouwen een ongelooflijke boost hebben gekregen. Thuis (1-1) hadden we ook van de West-Vlamingen moeten winnen, maar we lieten het liggen. Voetballend kunnen we iedereen aan. Aan de Hofkouter kregen we enkel voetballes van Eendracht Aalst, maar in alle andere wedstrijden waren we minstens de evenknie van de tegenstrever.”

KSCD kan op een rustige manier het vervolg aansnijden. Na de uitstap naar Harelbeke volgen twee thuiswedstrijden tegen KM Torhout en Cercle Brugge U23. Daarna zijn er nog de lucratieve thuiswedstrijden tegen leider Sporting Lokeren-Temse, KFC Merelbeke en Sparta Petegem als uitschieters.

“Zo snel mogelijk mathematische zekerheid verwerven over het behoud is nu de eerste opdracht. Als ploeg zitten we in de juiste flow. Week na week beschikken we over een sterke bank en ook dat is een troef. Coach Lieven Gevaert motiveert alle spelers, ook de bankzitters. Maxime De Smet speelde met de beloften en komt weldra ook weer in aanmerking voor een selectie. Niets dan positieve signalen aan de Hofkouter.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt