Eerste editie van Corso de las luces in Oud-Berchem: “Een carnavalsfeest om licht te brengen in deze donkere maanden”

De zotte bende van Momo vzw kan niet wachten om er het leukste straatfeest ooit van te maken.© Patrick De Roo

Berchem -

Het belooft een muzikaal feest te worden in het teken van vuur, licht en muziek. Carnavalsorganisatie Momo vzw organiseert op 18 februari de eerste editie van Corso de las luces in de tuinstraatjes van Berchem. “Vanaf je de poortjes binnenwandelt, kom je terecht in onze eigen versie van de Efteling”, vertelt initiatiefnemer Enrique Noviello.

Binnenkort is het carnaval en dat wordt dit jaar stevig gevierd in de tuinstraatjes van Oud-Berchem. “Verwacht je aan schitterende lichtjes, garagepoortoptredens, poppenkastshows en gedichten voorgelezen uit ramen en deuren”, vertelt Enrique. “We willen licht brengen in deze donkere maanden.”

Niet alleen de buurtbewoners, maar heel de wereld is welkom op het straatfeest. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”, zegt Gregory Van Seghbroeck, medeoprichter van Momo. “Dit is de eerste editie van Corso de las luces, maar hopelijk niet de laatste.”

Organisatoren Loes, Gregory en Enrique.© Patrick De Roo

“Het leeft enorm in de buurt”, vertelt Gregory. “We werken samen met twee Berchemse scholen, buurtwerk Posthof, het district en schouwburg Corso. De buurtbewoners stellen hun garages ter beschikking voor optredens. De leerlingen van de scholen maakten lampionnetjes en komen ook zingen tijdens het feest.”

Dat allemaal in teken van carnaval, maar misschien niet op de manier die iedereen denkt. “Als mensen het woord carnaval horen, denken ze meteen aan verkleedpartijtjes en het grote spektakel in Aalst, maar dat is niet het enige dat carnaval kan zijn”, vertelt Gregory. “Uiteraard mogen mensen verkleed komen”, zegt Loes Minnebo, ook medeoprichtster. “Maar voor ons is vooral de betekenis achter carnaval belangrijk: een dag waarop je eens iemand anders kan zijn.”

Samen met nog twee andere muzikanten richtten ze Momo op, een carnavalsorganisatie waar ook hun muziekgroep La Murga Armada bijhoort. “Speciaal voor Corso de las luces hebben we een repertoire geschreven waarbij we inspiratie haalden uit carnavalstradities van over heel de wereld”, vertelt Enrique. “Met een knal zullen we dan ook zelf het feest afsluiten.” (bekn)

Corso de las luces, 18 februari vanaf 14u in drie Berchemse tuinstraten: Berthoutstraat, De Brouwerstraat en Woeringenstraat

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus