Alegria viert tiende verjaardag met minister Annelies Verlinden

Alegria vormt al meer dan tien jaar een warme ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten.© RR

Turnhout -

De Kempense vzw Alegria is al 10+2 jaar een warme ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten. De door corona uitgestelde viering vindt plaats in de aula van hogeschool Thomas More in Turnhout.

Wouter Adriaensen

Alegria werd opgericht in 2011 en heeft drie inloophuizen in Turnhout, Mol en Herentals. “Hier staat ontmoeten centraal”, zeggen voorzitter Jan Robrechts en coördinator Anne Sas. “Onze zestig vrijwilligers zetten zich in om onze vierhonderd gasten te ondersteunen, omarmen, inspireren en amuseren. We streven ernaar mensen veerkrachtiger te maken door een brede waaier van activiteiten op maat aan te bieden.”

Wie geconfronteerd wordt met een kankerdiagnose, krijgt uiteraard kwalitatieve medische en psychologische ondersteuning in de ziekenhuizen. Toch ziet Alegria nog tal van noden die daar niet ingevuld worden. “We zitten in ons voor patiënten maar ook voor hun partners, familieleden en vrienden. Kanker krijg je helaas niet alleen.”

Annelies Verlinden brengt het slotwoord op 4 februari in de aula van hogeschool Thomas More in Turnhout.© BELGA

De tiende verjaardag van de Kempense vzw ging verloren in de coronapandemie. Uitgesteld blijkt echter niet afgesteld. Daarom wordt zaterdag 4 februari in de aula van hogeschool Thomas More in Turnhout 10+2 jaar Alegria gevierd. “Onze vrijwilligers en sympathisanten komen samen voor een inhoudelijk programma rond veerkracht en solidariteit. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, spreekt over solidariteit, professor dokter Dirk De Wachter over veerkracht en dokter Gino Pelgrims van AZ Turnhout en Herentals over de stand van zaken op het vlak van oncologie. Het slotwoord is voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.” (woad)

www.alegriavzw.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus