Voetbal 3de afdeling VV A Hoger Op Kalken

Nathan Baele trekt met HO Kalken ondanks twee op negen met vertrouwen naar Overijse: “De groep heeft enorm veel goesting”

Nathan Baele: “Het is één van de eerste keren dit seizoen dat we met zoveel klaar zijn om te spelen.”© Geert De Rycke

Kalken -

Hoger Op Kalken trekt zaterdagavond met vertrouwen naar Overijse. Ook al lijken de Vlaams-Brabanders na een mindere periode weer hun draai te hebben gevonden en moet Kalken vrede nemen met een 2 op 9. “We hebben er allemaal veel goesting in”, zegt doelman Nathan Baele.

Ivan Elegeert

“Overijse begon het seizoen als de grote titelfavoriet. In de heenronde kwamen we tegen hen nochtans 2-0 voor, maar toen ze echt het gaspedaal induwden gingen we toch nog zwaar onderuit. Het was één van de enige wedstrijden in die heenronde waarin we echt op onze waarde werden geklopt”, vertelt de Kalkense doelman Nathan Baele.

Maar Overijse zou uiteindelijk toch geen periodekampioen worden en moest na een barslechte maand december (met nul op zes tegen de toenmalige staartploegen Aalter en Wervik) rivaal Voorde-Appelterre laten voorgaan. Maar sinds nieuwjaar verloor Overijse niet meer (9 op 9 uit hun voorbij drie wedstrijden) zodat het, als zowel Voorde als Hamme verliezen, nog een waterkans maakt op de tweede periodetitel.

“We hebben al heel mooie dingen laten zien”

Hoger Op heeft de jaarwende duidelijk minder goed verteerd. Na gelijkspelen tegen Wervik en op Lede volgde vorige zondag het dieptepunt met een thuisnederlaag tegen staartploeg Rumbeke. “Tegen Rumbeke was het niet goed. Laat het ons op een collectieve offday houden. We hebben dit seizoen al heel mooie dingen laten zien. Elke ploeg heeft wel eens zo’n dag waarop het niet loopt. Bij ons was dat vorige zondag echt wel het geval. Logisch dus dat het bestuur en de entourage niet gelukkig waren. Maar we hopen toch ook op een beetje begrip.”

Toch beseft Baele ook wel dat de maand januari niet bracht wat er van werd gehoopt. “We hadden na onze eerste drie wedstrijden na nieuwjaar toch op een zeven op negen gehoopt. Dan stonden we met die vijf punten extra nu wel stevig in de top vijf. Toch mogen we al het goede van de voorbije 19 wedstrijden niet vergeten. We staan nog altijd in de linkerkolom en dat is het uiteindelijke einddoel.”

Baele beseft wel dat hij zaterdagavond voor hete vuren komt te staan. “Ik herinner me Overijse als een heel efficiënte ploeg. Veel kansen kreeg het niet in de heenwedstrijd. Maar het scoorde wel heel makkelijk. Ik begrijp dat Overijse na een mindere periode nu weer op dreef is. Ik weet dus waaraan me te verwachten. Maar we hebben er allemaal veel goesting in. Op training was op uitzondering van de geblesseerden Caryn en Schack deze week iedereen aanwezig. Het is één van de eerste keren dit seizoen dat we met zoveel klaar zijn om te spelen. Het vertrouwen is er dus zeker en van een bang hartje durf ik dus zeker niet spreken”, zegt de Kalkense nummer één vastberaden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus