Creatievelingen starten met gratis reeks open mic-avonden: “In andere steden bestond het al, hier nog niet”

De (bekende) gezichten achter WeerWoord: schrijfster Dalila Hermans, Nina Everaert, stadsdichter van Damme, Karim Shatla, frontman van verschillende underground bands, en rapper en producer Willem Blontrock. Ze werken samen met De Republiek en krijgen steun van de jeugddienst van Brugge© mvn

Brugge -

De poëzieweek mag dan net op zijn einde gelopen zijn, toch vond donderdagmiddag de kick-off van WeerWoord plaats, een platform voor creatieve podiumexpressie. Van februari tot juni organiseert het WeerWoord-team daarom elke maand twee open mic-avonden in cultuurcentrum De Korf.

Celina Cazzetta

Nina Everaert, stadsdichter van Damme, rapper en producer Willem Blontrock, schrijfster Dalila Hermans en Karim Shatla, frontman van verschillende underground bands, zetten samen hun schouders onder het platform. Het project komt er nadat ze alle vier met hetzelfde gevoel zaten: er is in Brugge nog geen ontmoetingsplaats voor mensen die bezig zijn met tekst, comedy, hiphop, en zo voort.

Everaert zit ondertussen al vijf jaar in de sector. “In mijn beginjaren ging ik zelf veel naar open mic-avonden”, vertelt ze. “Vooral in Kortrijk, Antwerpen en Gent kon ik mijn creatief ei kwijt, maar hier in Brugge was daar nog geen ruimte voor.” De vier werden dankzij De Republiek Brugge samen aan tafel gezet en zo werd het project op poten gezet. Het is voor het WeerWoord-team vooral belangrijk dat geïnteresseerden een netwerk krijgen waar ze daadwerkelijk iets van kunnen leren.

Thema-avonden

Iedereen kan gratis langskomen en vooraf inschrijven is niet verplicht. Elke avond staat telkens in het teken van een bepaald thema. De ene avond ligt de klemtoon bijvoorbeeld op tekst, de andere staat in het teken van comedy. Uiteraard kan je ook gewoon als toeschouwer zetelen.

Het project komt er in samenwerking met De Republiek en met de steun van Jeugddienst Brugge. Het eerstvolgende evenement is op donderdag 23 februari om 19.30 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt