Bouwproject vroegere samentuin in Mellaertsstraat in het slop: Groen start campagne voor open ruimte

Archiefbeeld van de site in 2021. Intussen liggen de werken al een hele tijd stil.© Robin Fasseur

Borgerhout -

In de Mellaertsstraat, op de site waar vroeger samentuin De Wasserette gevestigd was, moeten een ondergrondse buurtparking en een woonproject met vier nieuwbouwwoningen komen. Of dat is toch de intentie sinds de samentuin in 2016 werd ontruimd. Intussen liggen de werken aan die ondergrondse parking al ruim een jaar stil. Wat er gaande is, is niet duidelijk. Groen Borgerhout start een campagne om er opnieuw open ruimte van te maken voor de buurt.

Elien Van Wynsberghe

Het perceel in de Mellaertsstraat, op een boogscheut van het Moorkensplein, wordt beheerd door AG Vespa, vastgoedpoot van de stad Antwerpen. Die wil er enerzijds een buurtparking realiseren. Toekomstige eigenaar en exploitant van die parking wordt Mobiliteit en Parkeren Antwerpen. Anderzijds was het altijd de bedoeling om een nieuwbouwproject met vier woningen op te trekken op het perceel.

Maar die werken liggen nu al een hele tijd stil. Groen Borgerhout beweert dat het hele project flink in het slop zit. “In de wandelgangen gaat het gerucht dat de buurtparking er niet komt en dat de stad de grond wil verkopen”, zegt Pieter Vissers, fractieleider voor Groen in de districtsraad.

AG Vespa zegt dat het op dit ogenblik geen bijkomende informatie kan geven. “Voorlopig liggen de werken stil. Momenteel worden verschillende opties samen met de aannemer en de andere betrokken partijen bekeken. Van zodra er meer nieuws is en/of er verdere beslissingen genomen zijn over de verdere voortgang van het project, zal hierover onmiddellijk gecommuniceerd worden naar de buurt”, aldus woordvoerder van AG Vespa Yrsa Vermaut.

Ook het kabinet van schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) laat weten geen verdere informatie te kunnen geven.

Groen is een campagne gestart om van het perceel open ruimte te maken voor de buurt.© rr

Ondertussen start Groen Borgerhout met een campagne om de site in te richten als open ruimte voor de buurt. “Zeven jaar (!) nadat samentuin De Wasserette werd opgedoekt, zit dit hele project volledig in het slop. Wat ons betreft is dit het schoolvoorbeeld van slecht bestuur”, aldus Pieter Vissers.

“Voor ons is het tijd om opnieuw open ruimte te maken van deze plek. In een buurt waar een enorm tekort is aan groen en open ruimte, is dit een kans om 900 vierkante meter aan de buurt terug te geven. Dit mag geen herhaling worden van het debacle bij de AROP-site. Daar koos het stadsbestuur ook voor de winst van projectontwikkelaars boven wat de buurt nodig heeft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus