Voetbal  2de Provinciale B  KVV Laarne-Kalken - Olsa Brakel B

Olsa Brakel B dicht bij periodetitel, KVV Laarne-Kalken moet winnen: “Krijgen onverwachte kans om eindronde nu al veilig te stellen”

Jens Van De Wiele: “We moeten zondag sowieso winnen.”© Geert De Rycke

Laarne -

Standaard Denderleeuw trekt zaterdag naar TK Meldert en gaat met een 18 op 27 als leider de slotdag van de tweede periode in nadat het ook al de eerste periode won. KVV Laarne-Kalken (17 op 27) en Olsa Brakel B (17 op 24) nemen het tegen elkaar op. De drie ploegen tellen allen een doelsaldo van +9.

Wim Redant

Bij Laarne-Kalken beseft defensieve middenvelder Jens Van De Wiele dat het gelijkspel tegen Edeboys vorige week wel eens zuur zou kunnen opbreken. “Laarne-Kalken moet zondag sowieso winnen, terwijl Olsa Brakel B mogelijk toch nog de lachende derde wordt met nog een inhaalmatch op Eine voor de boeg”, zegt hij. “We hebben ons lot sowieso niet meer in eigen handen met één punt achterstand op Denderleeuw. Laarne-Kalken wil graag naar de eindronde en we krijgen een onverwachte kans om die nu al veilig te stellen. Denderleeuw morste de voorbije weken wat met de punten, maar we raakten niet dichterbij. Zondag missen we met Pauwels, Cesmeli en De Ridder drie spelers uit de offensieve sector, wat een handicap betekent. Op bezoek in Brakel slikten we de gelijkmaker in de slotminuut zodat we met 3-3 huiswaarts keerden. Ik herinner me een jonge ploeg met veel talent die we zeker niet mogen onderschatten. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte.”

“Na vier jaar Sinaai en een passage bij Doorslaar ben ik aan mijn eerste seizoen bezig bij Laarne-Kalken, een club met een mooie infrastructuur”, aldus nog Jens Van De Wiele.

Sleutelmatch voor Olsa Brakel B

Bij Olsa Brakel B is doelman Fabio Van Den Bossche (24) aan een sterk seizoen bezig. De Merchtemnaar gaat op zoek naar een nieuwe club, maar wil graag afscheid nemen in de eindronde. “De trip naar Laarne-Kalken betekent een sleutelmatch”, oordeelt hij. “Mits winst hebben we ons lot volledig in eigen handen. We lieten helaas wel net een povere één op zes optekenen met een brilscore tegen rode lantaarn Maarkedal als jongste uitschuiver na een match waarin nochtans een korf kansen werd gecreëerd. In het algemene klassement staan we nog onder onze waarde, maar we zijn aan een inhaalbeweging bezig. Bij Olsa ben ik derde keeper na de sterkhouder Jasper Ots en Lars Lenvain waardoor ik na een sterk seizoen naar een andere club uitkijk. Ik moet de trainers van Olsa wel bedanken voor de goede samenwerking. Mijn ambitie is nu wel de tweede periode pakken met Olsa Brakel B waar ik in een toffe groep kwam waar ik me steeds gelukkig voelde”, besluit Fabio Van Den Bossche.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus