De Cleene wordt in september jongste schepen van Hove, uittredend schepen Volckaerts blijft tot dan op post

De Cleene legt de eed af, uittredend schepen Volckaerts blijft rechts op de achtergrond op de vlakte.© RR

Hove -

Lenn De Cleene (24) heeft nu reeds de eed afgelegd om in september schepen van Hove te worden. De voorzitter van N-VA Hove volgt dan enigszins verrassend partijgenoot Koen Volckaerts (71) op.

Filip Spoelders

Na negen jaar burgemeester te zijn geweest, gaf Volckaerts op 1 januari 2022 zijn sjerp door aan huidig burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA) om schepen te worden. Over enkele maanden zal Volckaerts ook het schepenambt doorgeven en zelfs de gemeenteraad verlaten. Deze wissel was aan het begin van de legislatuur niet aangegeven.

Volgens N-VA Hove volgt hij de koers van vernieuwing en modernisering waar de partij sinds begin 2022 op inzet. De uittredend schepen blijft voorlopig op de vlakte in zijn reactie. “Ik ben nog zeer enthousiast en wil zeker tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 actief blijven voor Hove. Maar de omstandigheden hebben me gedwongen om te stoppen als schepen”, geeft hij kort aan.

Jongste schepen

De Cleene zal als jongste schepen van Hove de bevoegdheden openbare werken, mobiliteit en patrimonium op zich nemen. Als voorzitter houdt hij er zich aan Volckaerts te bedanken. “Het is een eer om deze taak op mij te mogen nemen. Ik ben het bestuur van N-VA Hove en mijn voorganger ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat ze aan mij geven.” Naast de wissel zal Sandra Maes (N-VA) op 25 september de gemeenteraad vervoegen.

Historisch dieptepunt

Deze wending en enkele recente gebeurtenissen doen oppositiepartij Hove Beweegt besluiten dat er veel onenigheid is in de meerderheid en bij N-VA. “Niet alleen zijn er al jaren spanningen tussen de coalitiepartners in het schepencollege, we zijn sinds lang getuige van spanningen binnen N-VA zelf. Eerst gedoe om de burgemeesterssjerp en vervolgens dreigingen om tegen te stemmen rond bepaalde agendapunten. Nu komen de ruzies toch tot een historisch dieptepunt”, reageert fractieleider Diederik Vandendriessche.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus