Forse comeback van Manon De Roey op Kenya Ladies Open, Nicolas Colsaerts stoot door op Ras Al Khaimah Champship

© Getty Images

Twee van de drie Belgen stoten door om de finaleronden te spelen op hun respectievelijke toer. Halfweg het Kenya Ladies Open (Ladies European Tour) heeft Manon De Roey met een vierde plaats de beste uitgangspositie. Nicolas Colsaerts staat op het Ras Al Khaimah Championship (DP World Tour) drieëndertigste. Enkel Christopher Mivis (Challenge Tour) overleefde op het Cape Town Open de cut niet.

Christian Ceuterick

Haar 25ste plaats na de openingsdag van het Kenya Ladies Open, de openingswedstrijd van de Ladies European Tour, verbeterde Manon De Roey met maar liefst 21 plaatsen en ze staat nu vierde. De 31-jarige Antwerpse schudde een bogeyloze kaart uit de mouwen met birdies op holes 2, 6, 11 en 13 en tekende af voor een score van 69 slagen (-4). Na 36 holes totaliseert De Roey een score van -2, zeven slagen meer dan Indische leidster Aditi Ashok (-9).

DP World Tour

Nicolas Colsaerts dankt zijn kwalificatie voor de finaleronden van Ras Al Khaimah Championship (DP World Tour) aan zijn eerste negen holes van zijn tweede ronde. De 40-jarige Brusselaar putte in die fase maar liefst 6 birdies weg en moest een eenzame bogey noteren. Zijn “back nine” was iets minder met een birdie en twee bogeys. Zijn dagscore van -4 is ook meteen zijn totaalscore. Colsaerts staat drieëndertigste en ziet een trio leiden met -11.

Challenge Tour

Op het Cape Town Open (Challenge Tour) wist Christopher Mivis dat hij tijdens zijn tweede ronde laag moest gaan om de cut te overleven. De 34-jarige Truienaar scoorde met 71 slagen (-1) wel beter dan op zijn openingsdag in 75 slagen (+3). Toch was zijn totaal van +2 niet voldoende om de cut, die op level par lag, te overleven.

PGA Tour

Voor Thomas Detry kan het nog alle kanten uit op het AT&T Pebble Beach Pro-Am (PGA Tour). Tijdens zijn openingsronde op Spyglass Hill Golf Course lukte de 30-jarige Brusselaar 17 par’s en een birdie (hole 1). Met -1 is Detry gedeeld 61ste. Vandaag staat voor het nummer 81 op de wereldranglijst nog de Monterey Peninsula Country Club (Shore Course) op het programma, morgen Pebble Beach Golf Links. Dan valt de cut en weet Detry of hij de finaleronde op Pebble Beach Golf Links mag afwerken.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen