Voetbal 3de provinciale A  FC Sint-Kruis-Winkel

Eddy Van Hecke hoopt met FC Sint-Kruis-Winkel de tweede periodetitel te behalen, met Evergem 2020 op de hielen: “Hebben lot in eigen handen”

“We kunnen zondag met minder dan drie punten niet tevreden zijn”, stelt Eddy Van Hecke.© Nic Declercq

SINT-KRUIS-WINKEL -

In derde provinciale A zijn er met FC Sint-Kruis-Winkel en Evergem 2020 nog twee kandidaten voor het winnen van de tweede periodetitel. FC Sint-Kruis-Winkel voert met 24 op 27 dit nevenklassement aan en telt één punt meer dan Evergem 2020. Laatstgenoemde ploeg won de eerste periodetitel en voert ook de algemene rangschikking aan. Evergem 2020 krijgt zaterdag het bezoek van SK Wachtebeke. Op zondag is FC Sint-Kruis-Winkel de gastheer voor het bescheiden FC Kaprijke-Bentille.

Johan Polet

“We hebben ons lot in eigen handen”, weet Sint-Kruis-Winkel-coach Eddy Van Hecke . “We waren tot twee weken geleden met 24 op 24 aan een perfect parcours voor de tweede periode bezig. We incasseerden afgelopen zondag een 1-0-nederlaag in de derby bij Standaard Muide. We wisten dat we voor een moeilijke opdracht stonden, want onze Gentse buur is vooral op eigen veld een moeilijk te bespelen ploeg. Die ene nederlaag heeft voorlopig geen gevolgen. We zullen ons tegen Kaprijke-Bentille niet bezondigen aan misplaatste onderschatting van onze tegenstander. We weten wat er op het spel staat. We hebben een sterke thuisreputatie, want verloren dit seizoen op eigen veld slechts twee punten. We kunnen zondag met minder dan drie punten niet tevreden zijn. We willen via het winnen van de periodetitel zo snel mogelijk zekerheid omtrent deelname aan de eindronde verwerven.”

“Ik ben 66 jaar en zet op het einde van dit seizoen een punt achter mijn lange trainerscarrière. Ik hoop met een promotie naar tweede provinciale in schoonheid afscheid te nemen. We moeten realistisch zijn. De titel lijkt voor ons niet meer haalbaar want Evergem 2020 laat weinig steken vallen”, besluit Van Hecke.

Evergem 2020 neemt een optie op de titel

“We kwamen woensdag in de inhaalwedstrijd tegen FAC Waarschoot niet verder dan een 2-2-gelijkspel, maar pakten vorige zaterdag met een huzarenstukje uit”, zegt Sven Saey (Evergem 2020). “We keken na de eerste helft in de topper tegen VK Watervliet tegen een 0-3-achterstand aan. We kregen tijdens de rust een flinke bolwassing van onze coach. Hij wou vooral meer grinta en overtuiging zien. Hij verloor nog liever met 0-6 dan dat we zouden proberen de schade te beperken. Onze ex-prof Tom Van Hyfte strooide met peptalk, wat zijn vruchten heeft afgeworpen. We pakten met een sensationele terugkeer uit en wonnen die wedstrijd voor vijfhonderd toeschouwers met 4-3. De ontlading na het laatste fluitsignaal was begrijpelijk zeer groot.”

“Het winnen van die topper was zeer belangrijk. We hebben Watervliet op een achterstand van zes punten gezet. Bij verlies stonden beide teams op gelijke hoogte. Sint-Kruis-Winkel volgt al op zeven punten. We mogen die wenkende titel met 51 op 57 niet meer uit handen geven. We incasseerden nog geen enkele nederlaag en speelden driemaal gelijk. We voeren verdiend de rangschikking aan. Het was bij de competitiestart onze ambitie om te proberen naar tweede provinciale te promoveren. We lijken in dit opzet te zullen slagen”, besluit Saey.

Video

Meest gelezen uit de buurt