Basketbal 1ste & 2de Landelijke  Amon Jeugd Gentson / Gent-Oost Eagles / Sgolba Aalter

Play-offrace loopt op zijn einde in landelijke basketreeksen: “Laatste kans om alles recht te trekken”

Thibault Devreese is aan zijn laatste maanden bezig bij Sgolba Aalter: “Voor volgend seizoen zet ik er inderdaad een punt achter.”© Marc Van Hecke

Gent -

De reguliere competitie is in alle landelijke reeksen aan de laatste speeldag toe. Voor zowel Amon Jeugd Gentson, Gent-Oost Eagles als Sgolba Aalter staan er cruciale confrontaties op de agenda waarbij winst cruciaal is. In tweede landelijke ontvangt Gentson zaterdag Blankenberge om 20.45 uur terwijl Sgolba thuis Waregem B opwacht om 17.00 uur. In eerste landelijke moet Gent-Oost Eagles naar Racing Brugge voor een alles-of-nietswedstrijd.

Johan Gaudissabois

Amon Jeugd Gentson kan zich onmogelijk nog kwalificeren voor de play-offs. Toch is winnen straks noodzakelijk. “We moeten Blankenberge kloppen”, weet Stijn De Clerck. “Bij winst gaan we als nummer 1 de playdowns in, want we staan in onze poule positief ten aanzien van alle andere ploegen. Het is wel zo dat ik volgend seizoen niet meer speel voor Gentson. Een en ander heeft te maken met het feit dat Zeno Neyt een sabbatjaar voorziet. Ik voer momenteel gesprekken met andere ploegen. ”

Sgolba Aalter kan wel nog naar de play-offs. “Buiten Falco Gent B en Baasrode heeft niemand nog zijn lot in eigen handen”, is Thibault Devreese op de hoogte van de spannende situatie in tweede landelijke. “Positief voor ons is dat als we zondag de vloer betreden van het Sportpark alle andere matchen al gespeeld zullen zijn. We zullen dus weten wat er ons te doen staat. Voor volgend seizoen zet ik er inderdaad een punt achter. De combinatie hobby en werk zorgde voor steeds grotere problemen. Volgende week zal ik bijvoorbeeld geen enkele keer kunnen trainen omdat ik in het buitenland vertoef. Ik wil eindigen in schoonheid en winst is dus absoluut primordiaal”, aldus de immer sympathieke Aalterse captain. De sportieve cel zat echter niet stil bij Sgolba en kondigde de komst aan van pivot Wouter Neyt (Eagles), pointguard Maarten Viaene (Racing Brugge) en shootingguard Tim Dendoncker (Bavi).

Moeilijke situatie bij Gent-Oost Eagles

Zit de mot erin bij Gent-Oost Eagles na twee opeenvolgende nederlagen? Coach Eline Maesschalck Cornand aan het woord. “We hebben onszelf in ieder geval in een moeilijke situatie gebracht. We krijgen op Racing Brugge in ieder geval een laatste kans om alles recht te trekken. We hebben nog altijd ons lot in eigen handen, dus is het aan de spelers om een statement te maken.”

Eagles kon tot slot nog meegeven dat het met Jorre Dewilde (Falco Gent B) een derde inkomende transfer realiseerde. De ploeg is nu rond voor volgend seizoen.

Video

Meest gelezen uit de buurt