Koen Wauters maakt belofte aan Noémi Wolfs: “Ja, ik zal er zijn”

Koen Wauters heeft van zangeres Noémie Wolfs (35) de gelukkigste vrouw ter wereld gemaakt. De 55-jarige zanger van Clouseau gaat het liedje ‘Nobelprijs’ zingen op haar trouwfeest in 2024. Hij deed die belofte live in het Radio 1-programma ‘Belpop helden’, waarin Wolfs te gast was. Ze noemde ‘Nobelprijs’ het mooiste Belgische nummer ooit en vroeg Koen en Kris Wauters om het liedje op haar huwelijk te spelen.

tdl

Koen Wauters moest zijn belofte wel onder voorbehoud doen, want Noémie Wolfs heeft nog geen datum vastgelegd. De voormalige zangeres van Hooverphonic vormt sinds 2014 een koppel met Simon Casier, de bassist van de groep Balthazar. De twee leerden elkaar kennen op de uitreiking van de MIA’s muziekprijzen. In oktober 2022 kondigden ze hun verloving aan op Instagram.

LEES OOK. Hij werkte voor Tourist LeMC en Noémie Wolfs, maar nu gooit Yong Yello solo al zijn demonen op tafel: “Mezelf censureren, dat doe ik niet”

Het nummer Nobelprijs dateert van 1996. Het is geschreven door Stefaan Fernande, die ook Porselein van Yasmine schreef, Düm tek van Hadise, Vuurwerk van Camille en veertig liedjes voor het Play4-programma James, de musical. Nobelprijs werd een grote hit, maar Fernande verontschuldigde zich wel voor het feit dat hij Koen Wauters het woord “Nobelprijs” liet uitspreken als “Nóbelprijs” met het accent op de ‘o’ en niet als “Nobèlprijs” met het accent op de ‘e’. “Ik dacht oprecht dat het ‘Nóbelprijs’ was, naar Alfred Nobel, en niet Nobèl. Ik hoorde zelfs Martine Tanghe het zeggen tijdens een nieuwsbericht. Sorry aan iedereen die ik op het verkeerde been heb gezet.” Stefaan Fernande stapte anderhalf jaar geleden op 54-jarige leeftijd uit het leven na het overlijden van zijn man Danny. Vorig jaar kreeg hij postuum een MIA voor beste auteur en componist.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer