Onderzoek naar toestand van gloednieuwe padel- en tennisvelden aan VTC De Mixx

© rr

Herselt -

De gemeente Herselt stuurde ingebrekestellingen naar de aannemer die de nieuwe padelterreinen en outdoor tennisvelden op de site van VTC De Mixx aanlegde. “Vanuit verschillende onafhankelijke hoeken krijgen we signalen dat de padelterreinen vreemde botsen maken”, zegt burgemeester Peter Keymeulen (N-VA). “We hebben dat meteen ernstig genomen. Van de tennisterreinen wordt nagekeken of de gebruikte materialen ook terug te vinden zijn in het lastenboek.”

Kristof Van Rompaey

Het diensthoofd Omgeving van het lokaal bestuur onderzoekt momenteel de kwaliteit van de werkzaamheden. “Dat gebeurt met hulp van een expert die door Tennis Vlaanderen wordt gezien als een autoriteit om hierover te oordelen”, zegt de burgemeester. “Belangrijk om te weten is dat er in ons land geen normering bestaat wat padel en tennis betreft. Blijkbaar is dat in Frankrijk en Duitsland wel het geval. Dat betekent natuurlijk niet dat je zomaar eender wat mag gebruiken.”

Het dossier rond de terreinen wordt nu zowel technisch als juridisch voorbereid. Er worden nog stalen genomen en er zijn intussen ingebrekestellingen verstuurd. “Aangezien de aannemer een autoriteit is in buitensport, denken we dat het met de vakbekwaamheid wel goed zit, maar je kunt uitvoeringsfouten nooit uitsluiten”, stelt de burgemeester. “Wat de tennisterreinen betreft, wordt nagezien of de gebruikte materialen ook terug te vinden zijn in het lastenboek. We hopen op korte termijn een zicht te hebben op zowel de uitvoering als de gebruikte materialen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt