Boksen

Oshin Derieuw bokst in Ingelmunster tegen Colombiaanse voor WBA-titel: “Die opent allicht grotere deuren”

Oshin Derieuw tussen de Ingelmunsterse organisatoren Wouter en Dieter Dujardin.© Bart Vandenbroucke

Oshin Derieuw bokst zaterdag in de gemeentelijke sporthal van Ingelmunster tegen de Colombiaanse kampioene Francia Elena Bravo in een kamp met als inzet de titel WBA Intercontinental in het Super Lichtgewicht. “Die WBA-titel opent allicht grotere deuren”, denkt de gemeentebeambte van Kuurne. “Neen, dat is geen grootspraak, maar je stapt natuurlijk niet in de ring om te verliezen.”

Roland Lebuf

Maar zo kijkt ook de Colombiaanse naar die kamp natuurlijk. “Uiteraard”, beseft Derieuw. “Het wordt dus een kamp met hoge inzet en even hoge intensiteit. Ik verwacht een zogenaamde studieronde, want zij weet even weinig van mij als ik van haar. In de minuut rust moet ik dan met mijn trainer Mohamed overleggen hoe we het verder gaan aanpakken om te winnen.”

De sportieve carrière van Bravo stopte in maart 2015 abrupt, nadat ze de kamp voor de WBC World in het vedergewicht verloor. Pas in 2022, zeven jaar later dus, stapte ze weer in de ring en won ze vier kampen op rij. Zaterdag komt haar teller op 31 profgevechten te staan, waarvan ze er tot nu 23 won en 13 met KO. “We hebben op het internet gezocht naar beelden van haar kampen, maar het enige bruikbare beeld was er eentje van tien jaar geleden”, aldus Derieuw, die kan rekenen op de aanmoedigingen van een volgeladen sporthal en uiteraard alle gemeentemedewerkers van Kuurne, waaronder burgemeester François Benoit. “Die komt zeker maar zal iets later zijn, omdat hij eerst op een nieuwjaarsreceptie van Fluvia moet zijn, waarvan hij voorzitter is.”

Winst zaterdag kan een enorme stap hogerop betekenen voor Oshin Derieuw. Dan mogen haar managers Nichan en Artan uitnodigingen voor titelkampen verwachten. “Er is al een uitnodiging van de Britse kampioene Sandy Ryan binnen, die tegen mij haar titel WBC Silver in het super lichtgewicht wil inzetten.”

Wat dan bij eventuele winst weer kan leiden naar een absoluut wereldkampioenschap WBC World in het super lichtgewicht tegen de Britse titelhoudster Chantelle Cameron. “Maar daar ben ik echt niet mee bezig”, zegt Derieuw. “In het boksen kan het van de ene minuut op de andere wat anders worden. Men vraagt me trouwens ook regelmatig of ik nu al dan niet ga deelnemen aan de kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen in Parijs 2024. Wel, ook daar ga ik pas eind februari samen met mijn team eens over beraadslagen en een beslissing in nemen.”

Jan Helin-Jonathan Bila Munga voor Kampioenschap van België

Het programma in Ingelmunster wordt uiteraard beheerst door de kamp van Oshin Derieuw, maar heel interessant is ook het duel tussen Jan Helin (28 jaar – 12 profkampen, 9 gewonnen) en Jonathan Bila Munga (32 jaar – 7 profkampen, 6 gewonnen). De inzet is de vacante titel van Kampioen van België in het Super Lichtgewicht. Vorig jaar stonden beide kemphanen reeds tegenover mekaar in een bikkelharde partij in Maurage, waar de ringrechters Munga op punten gewonnen gaven. “Maar de meeste waarnemers vonden dat Helin op z’n minst een match nul had verdiend”, aldus Marnic Dujardin. “Er is toen wat spanning geweest na de kamp. Het zal dus zeker en vast een pittige confrontatie worden op het scherp van de snee.”

PROGRAMMA INGELMUNSTER

Zaterdag 4 februari in de Gemeentelijke Sporthal van Ingelmunster, Bolle Werpstraat 92A.

Deuren open om 18u30, eerste kamp om 19u30.

Na het boksgala gratis afterparty in de kantine van SV Ingelmunster.

AMATEURS

3x2 Jordy Dewyn (Monteyne)-Chosa Naweski (Original Boxing)

3x3 Lennart Degrijse (Deco Boxing)-Noursaid El kadourri (Respect)

3x3 Jakharbel Kamral (Oostende)-Hanza Siri (Miranda Boxing)

3x2 Waijdi Vandevelde (Monteyne)-Maliksada Helali (Falcon)

3x3 Rasul Magomadov (Flandria)-Ayoub Helali (Miranda)

PROFS

4x3 Apty Shabouev (Amerlynck)-Mike Horn (Burleson)

10x3 Belgisch Kampioenschap Super Welters

Jan Helin (Buffi)-Jonathan Bila Munga (Denon)

6x3 Alessandro Trabucco (Amerlynck)-Angelo Turco (Buffi)

10x2 Kampioenschap WBA Intercontinental Super Licht

Oshin DERIEUW (Nichan, Artan)-Elena BRAVO (Colombia)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus