Voetbal  4de Provinciale D RSC Ophasselt

Joeri Kiekens redde RSC Ophasselt van de ondergang, nog drie man in het bestuur: “Wie vette winstpremies wil, moet die elders gaan zoeken”

Joeri Kiekens op training.© Gregory Van Gansen

Ophasselt -

Na de nederlaag op Neigem zakte Ophasselt weg naar de elfde plaats waardoor de blik al op volgend seizoen wordt gericht. Twaalf jaar geleden stond de doodskist klaar voor de Geraardsbergse club tot Ninovieter Joeri Kiekens (36) samen met zijn vader Jan het stamnummer overnam en voor een facelift zorgde.

Wim Redant

Twaalf jaar geleden stortte Joeri Kiekens (36) zich als prille twintiger in het avontuur van zijn vader Jan Kiekens die als ervaren coach trainer werd van Ophasselt nadat hij de club had overgenomen.

“Intussen is mijn vader enkel nog voorzitter en focus ik me op mijn rol als speler nadat ik lang als speler-trainer fungeerde, terwijl mijn vader me dan steunde van uit de dug-out. Met Jens Vanderghote stelden we een coach aan die ook volgend seizoen de touwtjes in handen houdt met T2 Pascal Michiels in steun. Naast onze A-ploeg brengen we ook zaterdag- en zondagreserven in competitie. Dat loopt prima, al is het bij de zondagreserven wel eens schrapen om voldoende spelers bij elkaar te brengen”, zegt Joeri Kiekens.

“ Twaalf jaar geleden rijpte de idee bij mijn vader om een club op te richten en ik steunde hem daarbij. Snel bleek dat een bestaande club overnemen de simpelste oplossing was. Schendelbeke zou worden opgedoekt en vormde een alternatief, maar Ophasselt beschikte over twee terreinen. Racing Ophasselt beschikte toen enkel nog over reserven en het bestuur wou de handdoek gooien.” Joeri Kiekens redde RSC Ophasselt van de ondergang, maar een club runnen met na de coronacrisis ook een energiecrisis is niet simpel.

Eindronde ver weg

“We zetelen nog met drie man in het bestuur, met naast mijn vader en ik ook Eli Walgraef, de enige van het oude bestuur die aan boord bleef toen we Racing Ophasselt omtoverden tot Racing Santos Club Ophasselt waarbij Santos verwees naar ons zaalvoetbalclubje. We zetten de tering naar de nering. Wie vette winstpremies wil, moet die elders gaan zoeken.”

Ophasselt was de voorbije jaren een vaste klant in de eindronde, maar die lijkt ver weg. “Enkel de derde periode zou nog soelaas kunnen brengen, maar ik verwacht dat Vlierzele en Baasrode ook in de derde periode weinig steken laten vallen. Met dertien kernspelers beschikken we over een te mager gestoffeerde selectie. Toen onze doelman Fred Defrère onder het mes moest, diende Jarno Lafourt de handschoenen opnieuw aan te trekken nadat hij voordien de switch naar veldspeler had gemaakt. Coutinho gooide de handdoek en ook Sebastien Van Bever stopte. Onze transfers bleken een flop. Toch werden we slechts twee keer van het kastje naar de muur gespeeld, door Schoonaarde B en Vlierzele.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus