Kempense dj’s zorgen voor ambiance in feesttent op WK veldrijden: “Mooi hoe buitenlanders meezingen met Nederlandstalige liedjes”

Mark van den Broek en Kurt Lemmens op het WK in Zwitserland drie jaar geleden.© rr

Hoogstraten, Turnhout, Malle -

Het WK veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide gaat dit weekend ongetwijfeld veel publiek lokken. Dat is goed nieuws voor de dj’s die muziek spelen in de drie feesttenten op het terrein. Mark van den Broek, Kurt Lemmens en Bart De Bie hebben al de nodige ervaring op WK’s en Belgische veldritwedstrijden om de sfeer erin te krijgen. “Sweet Caroline doet het altijd goed.”

Ronny van den Ackerveken

Voor Mark van den Broek (57) uit Hoogstraten wordt het zijn elfde WK als dj sinds hij via catering Bevers de kans kreeg. Bij Kurt Lemmens (51) uit Turnhout en Bart De Bie (44) uit Malle staat de teller op zeven. “Het gaat deugd doen, want de vorige keer is al drie jaar geleden”, zegt Mark. “Twee jaar geleden was het WK in Oostende, maar dat vond plaats zonder publiek door de coronamaatregelen. Met de organisatie van het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten vorig jaar is er contact geweest, tot die afhaakte. Eigenlijk is het toch wel maf dat je als Belg al hebt mogen draaien op WK’s in onder andere Denemarken en Zwitserland. De organisatoren zien op eerdere WK’s wat ze van ons kunnen verwachten. Het mooie aan zo’n kampioenschap vind ik dat buitenlanders meezingen met Nederlandstalige nummers.”

Marc en Kurt draaien op meerdere crossen in België.© rr

“In Zwitserland zou er ook een lokale dj in de publiekstent komen draaien”, vertelt Kurt. “Hij was na mij aan de beurt en vroeg zich af wat hij nog kon doen, want de tent stond al op zijn kop. Vroeger speelden we voornamelijk schlagers. Nu komen veel meer muziekstijlen aan bod, als het maar ambiance is. ‘Sweet Caroline’ doet het altijd goed. Het voordeel is dat we een generatie zijn van allround dj’s.”

Niet vervelen

Na enkele moeilijke jaren door corona is het publiek dit seizoen weer massaal aanwezig op het veldrijden. Dat merken de dj’s ook. “De cross leeft duidelijk weer”, aldus Bart. “Natuurlijk komen niet alle toeschouwers naar de feesttenten. Anderzijds heb je ook bezoekers die niet voor de cross komen maar voor de feesttenten. Het leuke is dat er altijd een renner wint en dat dat altijd voor sfeer zorgt. We zorgen er als dj voor dat de mensen zich niet vervelen. Voor ons is de beleving belangrijk. Via de cross krijg je aanvragen om bij iemand op een feest te komen draaien. Maar met een publiek van honderd of tweehonderd personen kun je niet dezelfde sfeer creëren als in een grote tent op de cross.”

Bart De Bie was op de vorige WK’s in Hoogerheide ook dj.© rr

Dit weekend is voor het drietal een van de hoogtepunten van het veldritseizoen. “De tenten langs het parcours in Hoogerheide gaan al open om 9u”, zegt Marc. “Het is niet zo ver, maar toch blijven we er in een camper overnachten. Nu nog hopen dat een populaire renner wint, dat is voor ons het beste.”

Kurt, Marc en Bart staan in Hoogerheide achter de draaitafels in de drie feesttenten.© ram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus