Sensibiliseringscampagne op openbare vuilnisbakken van start in strijd tegen sluikstort

Op vijftien vuilnisbakken werd een sensibiliseringssticker opgehangen.© IF

Denderleeuw -

Op vijftien vuilnisbakken in Denderleeuw is sinds vorige week een sticker te vinden met de

boodschap Dit is een vuilnisbak. Geen huisvuilbak.. Met deze sensibiliseringsactie wil de gemeente Denderleeuw het probleem van sluikstort in en rond de openbare vuilnisbakken aanpakken.

Brent Saey

“Vorig jaar maakten we een analyse van alle openbare vuilnisbakken. Daaruit bleek dat vijftien vuilnisbakken misbruikt worden en sluikstorten aantrekt. Omwonenden of voorbijgangers laten er hun afval van thuis achter of zetten het ernaast. Hierdoor raken de vuilnisbakken veel te snel gevuld waardoor passanten hun kleiner afval er niet meer in kwijt kunnen”, zegt schepen Andy Depetter (Groen). “Aan dit probleem willen we iets doen door een sensibiliseringsactie.”

“De vuilnisbakken die misbruikt worden, kregen vorige week een sticker met de boodschap Dit is een vuilnisbak. Geen huisvuilbak.. Gedurende enkele weken zal onze Groendienst de vuilnisbakken controleren en nagaan of er beterschap merkbaar is. Ook de gemeenschapswachten zullen de locaties extra in het oog houden”, verduidelijkt burgemeester Jo Fonck (LvB).

“Daarnaast zetten we ook onze mobiele camera’s in om eventuele sluikstorters op beeld vast te leggen. Als na de sensibiliseringsperiode blijkt dat er nog steeds huisvuil gedeponeerd wordt en er gesluikstort wordt, zullen de vuilnisbakken verwijderd worden. Mocht het probleem zich verplaatsen naar andere vuilnisbakken, zullen we de actie daar herhalen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus