Basketbal 1ste landelijke/1ste provinciale Helios Zottegem/Haantjes Oudenaarde

Helios Zottegem en Haantjes Oudenaarde blijven ondanks bescheiden seizoen strijdlustig: “Slaagden erin om het alle toppers moeilijk te maken”

“Ik ken de mogelijkheden van mijn team en sta vooral stil bij het positieve”, zegt Patrick Malfait, coach van Zottegem.© Geert De Rycke

Zottegem/Oudenaarde -

De ploegen uit de Vlaamse Ardennen kennen vooralsnog een heel bescheiden seizoen. Toch blijven zowel Helios SanoRice Zottegem in eerste landelijke als Haantjes D’Hondt Oudenaarde in eerste provinciale strijdlustig en ambitieus.

Johan Gaudissabois

Met 69-94 was topper Avanti Brugge afgelopen weekend een maatje te groot voor Helios SanoRice Zottegem. De ploeg is dan ook met 3 op 13 de enige in poule B van eerste landelijke die sowieso geen kans meer maakt op de eindronde der besten.

Hoe ontgoocheld is men in Zottegem? We vroegen het aan Patrick Malfait. ”Ik ben helemaal niet ontgoocheld met de vooralsnog neergezette resultaten”, verrast de coach. “Ik ken de mogelijkheden van mijn team en sta vooral stil bij het positieve. Zo slaagden we erin om het alle toppers moeilijk te maken. Zowel uit bij Avanti Brugge als thuis tegen Hansbeke staken we meer dan een hand uit naar de overwinning. Het is een feit dat de meeste ploegen ons wat hebben onderschat. Ik geef toe dat er sowieso te veel hoogtes en laagtes waren. Onze basis was niet breed genoeg en bovendien bestond onze kern uit heel wat jonge spelers.”

“We zijn naast Avanti Brugge de enige ploeg die zonder stress de voorronde kan afwerken. Ik zie helemaal niet op tegen de eindronde waarin we tegen de degradatie gaan vechten. De wedstrijd van nu zaterdag op Kortrijk Spurs B moeten we absoluut winnen. We klopten de West-Vlamingen in de heenronde. Waarom nu geen tweede keer?”

Haantjes wil terug naar landelijke

Met amper 4 op 12 was het seizoen vooralsnog niet bijster succesvol voor Haantjes D’Hondt Oudenaarde. Enkele weken terug verraste de ploeg door coach Werner Van Nimmen te vervangen door Philppe Beirnaert. Manager Patrick Matthys zorgt voor enige duiding: ”Het was een moeilijke beslissing, want Werner Van Nimmen is een prachtige kerel. Met Philippe Beirnart aan het roer draait het echter beter. We zetten onder zijn leiding vooralsnog een 2 op 3 neer. Er zit meer structuur in ons basketbal en de spelers zijn nu veel meer gemotiveerd. Ik streef in de komende matchen naar een 3 op 3 en dan zitten we veilig. Voor volgend seizoen haalden we via LDP Donza al Marco Dick en Owen Waterschoot binnen. We zoeken nog naar een guard. Op termijn willen we naar landelijke.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus