Voetbal Super League OH Leuven

Jill Janssens wil titel pakken bij “club van haar hart”: “Vanaf mijn veertiende heb ik niets anders dan OHL gekend”

Jill Janssens wil ook bij de Red Flames een vaste plek afdwingen. “Ik krijg op zich al wel veel speelminuten, maar beschouw me zeker nog niet als een vaste waarde.”© Vel

Na twee uitzeges op rij mogen de vrouwen van OHL zaterdag nog eens voor eigen volk aan de bak. Met de komst van AA Gent krijgen ze een niet te onderschatten tegenover zich. Dat beseft ook Jill Janssens. De amper 19-jarige Bekkevoortse is aan een sterk seizoen bezig en hoopt dat ook zaterdag weer te kunnen tonen.

Danny Van Hecke

Janssens is zelfs aan zo’n sterk seizoen bezig dat ze onlangs zelfs de top tien haalde in de Gouden Schoen. “Dat voelde voor mij als een beloning voor mijn harde werken en alle inspanningen die ik lever voor mijn sport”, zegt de Bekkevoortse. “Ooit wil ik wel naar het buitenland, maar daar heb ik nog tijd genoeg voor. Eerst een vaste plek afdwingen bij de Red Flames. Ik krijg op zich al wel veel speelminuten, maar beschouw me zeker nog niet als een vaste waarde. En voor die stap naar het buitenland zal ik toch eerst bij de Red Flames moeten schitteren op een groot toernooi.”

Maar voorlopig is dat dus nog even toekomstmuziek. Terug naar het heden en naar de titelstrijd met OHL. “Natuurlijk wil ik in de eerste plaats die titel pakken. OHL is ook gewoon de club van mijn hart. Ik startte bij Bekkevoort en via enkele jongensploegen belandde ik al op mijn veertiende in Leuven. Zo maakte ik mijn opgang naar de A-ploeg. Die titel behalen wordt geen makkie. Wat ben je ermee als je in de onderlinge confrontaties met Anderlecht standhoudt, maar tegen andere ploegen punten verliest?”

Nog geen tegengoal in 2023

De thuismatch van tegen AA Gent van zaterdag is bijvoorbeeld zo’n verraderlijke wedstrijd om punten te laten liggen. “Gent is een moeilijke ploeg. Ginds waren we wel baas, maar werd het uiteindelijk toch maar 0-1. Het is vooral een ploeg die zeker tegen de toppers aardig kan uithalen. We zijn dus verwittigd en na hun zege in Genk zijn we nog meer op onze hoede. Nu goed, wij staan op volle sterkte en onze Gouden Schoen Nicky Evrard heeft zich sinds Nieuwjaar nog geen enkele keer moeten omdraaien. Dat geeft zeker wel vertrouwen.”

Naast het voetbal studeert Janssens nog toegepaste gezondheidswetenschappen. “Het houdt in dat ik mensen begeleid, steun en hen in een goede richting duw. Of ik dan ook een beetje de mental coach ben in de kleedkamer? “Nee nee, daar hebben we andere mensen voor. Laat mij maar mijn flank afdraven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus