Huis renoveren tegen betaalbare prijs wordt makkelijker voor bewoners van Dendergemeenten

Van linksaf: Olivier David (vzw Bea), An Van Hemeldonck (Energent) en milieuschepenen van Berlare, Aalst en Lebbeke, respectievelijk Marc Van Driessche (N-VA), Katrien Beulens (N-VA) en Mike Torck (Vooruit-Groen).© Leen De Smedt

Regio -

Het wordt aanzienlijk makkelijker voor inwoners van Aalst, Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele om hun huizen kwalitatief te renoveren tegen een betaalbare prijs. Energiehuis BEA, dat de tien gemeenten onder haar vleugels heeft, slaat de handen in elkaar met de burgercoöperatie Energent die een aanbod voor groepsaankopen rond spouwmuurisolatie voorziet en binnen enkele maanden ook uitbreidt met zoldervloerisolatie, keldervloerisolatie, glasvervanging en PV-panelen.

Leen De Smedt

BEA stelde als voorwaarde dat de burgercoöperatie lokale aannemers binnen een straal van vijftig kilometer ook de kans geeft om in te tekenen als kandidaat om de werken uit te voeren. Energent sluit alle partnerschappen af waardoor bewoners zich niet meer door een papierberg moeten werken, en ze verzorgen de volledige opvolging “van A tot Z”. Daarbovenop geven ze gratis energieadvies en renovatiebegeleiding op maat.

“We vangen veel signalen op over de hoge nood aan neutraal en objectief advies, waar we dan ook direct op hebben ingespeeld”, zegt Aalsters schepen van Energie en Klimaat, Katrien Beulens (N-VA). “Energetische renovaties zijn geen simpele oefeningen en alle ondersteuning is daarbij dus zeker welkom. Door het aanbieden van deze service kunnen wij zelf ook onze energetische renovatiegraad optrekken en bijdragen tot behalen van lokale klimaatobjectieven zoals het burgemeestersconvenant en het Lokaal Energie- en Klimaatpact.”

“Geïnteresseerden kunnen begeleiding krijgen vanaf het idee, over de uitvoering tot hulp bij het aanvragen van premies”, besluit voorzitter van energiehuis Bea, Martine De Maght (Open VLD). Energent, met uitvalsbasis in Gent, heeft bijna 2.000 coöperanten in Vlaanderen. Dat worden er binnenkort dus wellicht nog een pak meer. Info en intekenen kan via bea.groepsaanbodrenovatie.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt