Voetbal 2de Provinciale B KSV Geraardsbergen

Lennert Machtelinckx en KSV Geraardsbergen veroveren opnieuw de tweede plaats: “Hier worden de waarden gehanteerd die ik waardeer”

Lennert Machtelinckx is aan zijn twaalfde seizoen bezig bij KSV Geraardsbergen: “Het gras is elders heus niet altijd groener.”© Geert De Rycke

Geraardsbergen -

De Geraardsbergse aanvoerder Lennert Machtelinckx (31) nam in de Oudenbergstad de maat van KSV Melsen, nadat Geraardsbergen na vier minuten al tot tien man werd herleid na een rode kaart voor Milo Roskam. De rood-gelen sprongen dankzij de zege haasje-over met KVV Laarne-Kalken naar de tweede plaats.

Wim Redant

Lennert Machtelinckx is aan zijn twaalfde seizoen bezig in de Molendreef, waardoor hij een jaartje meer op de teller heeft dan die andere sterkhouder Mathias Hinderdael. “Ik doorliep de jeugdrangen van Eendracht Aalst en AA Gent en streek op mijn negentiende neer bij KSV Geraardsbergen, waar ik meteen mijn kans kreeg in de hoofdmacht”, aldus Machtelinckx. “Ik woon vlakbij en kwam bij Geraardsbergen terecht in een vriendengroep en een ploeg die mooi en aanvallend attractief voetbal brengt. De financiële lokroep van andere clubs kon me nooit verleiden. In Geraardsbergen worden de waarden gehanteerd die ik waardeer en ik kan er mijn privéleven, mijn job en het voetbal op een mooi niveau beleven. Het gras is elders heus niet altijd groener. Ook volgend seizoen ben ik hier nog aan de slag. Zolang ik mijn stempel kan drukken, doe ik verder.”

Met een numerieke minderheid Melsen kloppen, bleek geen sinecure, maar Machtelinckx kroonde zich tot matchwinnaar met de winnende treffer. “Het maakt mij niet uit wie scoort, want voetbal is een teamsport. In de heenmatch hadden we het moeilijk in Melsen tegen een enthousiaste ploeg die op een grote aanhang kon rekenen. Na de rode kaart hadden we het een kwartier moeilijk, maar nadien werden we de betere ploeg en de cijfers hadden hoger kunnen oplopen dan 1-0. In onze spelersgroep leeft de ambitie om te promoveren, maat net voor de winterstop kenden we helaas een dipje met een één op negen, zodat Standaard Denderleeuw acht punten kon uitlopen. We kijken beter enkel naar onszelf. Realisme gebiedt ons te zeggen dat het moeilijk wordt om die kloof nog te dichten met nog slechts 33 punten te verdienen.”

Broer Senne

Lennert bleef in Geraardsbergen pleisteren terwijl zijn broer Senne met FC Voorde-Appelterre aanklopt aan de deur van tweede afdeling. “Ik koester respect en bewondering voor wat Senne realiseert met Voorde-Appelterre. Die club kende een steile opgang na de fusie en lijkt die opmars verder te zetten. Senne is de enige die van uit provinciale de opgang meemaakte en het hogere niveau steeds oppikte. Ik ben vast van plan om wat wedstrijden bij te wonen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus