Sportdienst lanceert nieuwe beweegroute in Vogelzangwijk

Starten kan ter hoogte van de Ooievaarslaan nummer 8.© zvd

Zelzate -

De sportdienst van Zelzate wil iedereen in de gemeente aan het bewegen krijgen. In het kader van de campagne ‘10.000 stappen, elke stap telt’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s, lanceert de sportdienst een bewegwijzerde beweegroute in en om de wijk ‘Vogelzang’ in Zelzate-West.

Dirk Ververs

Dit is het derde initiatief om de inwoners van Zelzate 10.000 stappen - of 8.000 bij 65+’ers - per dag te laten zetten. In het kader van hetzelfde project verschenen in het straatbeeld al wegwijzers met het aantal stappen naar verschillende plaatsen in Zelzate.

Voor kinderen tussen 3 en 8 jaar werd er een multimove beweegroute uitgewerkt in het park Opgevuld Kanaal en rond het Hoogbouwplein. Nu zijn er twee beweegroutes voor volwassen in de wijk Vogelzang, die starten ter hoogte van Ooievaarslaan nummer 8. Er is een lus met 2.000 stappen met onderweg een aantal oefeningen. Die worden uitgelegd op borden. Er is ook een lus van 1.500 stappen, ook met eveneens een aantal oefeningen.

De beweegroutes blijven permanent aanwezig en kunnen perfect op eigen tempo uitgevoerd worden. Op zondag 19 februari wordt de beweegroute officieel gelanceerd. Samen met de beweegcoach kun je de lussen uittesten. De eerste lus start om 9.30 uur, de tweede om 10.30 uur aan Ooievaarslaan 8. Er worden op het einde van de wandeling onder de deelnemers een aantal stappentellers verloot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus