Na ontslag Alfred Schreuder: Ajax behoudt vertrouwen in interimcoach John Heitinga

© AFP

John Heitinga zal de rest van het seizoen volmaken als trainer van Ajax. Dat bevestigt de Nederlandse kampioen donderdag.

Bron: BELGA

De 39-jarige voormalige verdediger nam vorige week ad interim over na het ontslag van Alfred Schreuder. De ex-coach van Club Brugge werd aan de deur gezet door de Amsterdammers na een 1-1 gelijkspel tegen Volendam, wat voor Ajax de zevende match op rij was die niet werd gewonnen. Afgelopen weekend werd, met Heitinga op de bank, wel aangeknoopt met de zege. Ajax haalde het met 1-4 bij Excelsior en staat in de Eredivisie vierde, op 15 punten van leider Feyenoord.

Heitinga is een ex-speler van Ajax en was er de voorbije jaren trainer in de jeugdacademie. “We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste oplossing is. John volgt een zorgvuldige en geleidelijke weg, waardoor hij zich de afgelopen jaren erg goed ontwikkeld heeft als trainer”, zegt oud-topkeeper Edwin van der Sar names het Ajax-bestuur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer