Voetbal 2de afdeling VV A KVV Zelzate

Gino Pauwels stelt problemen aan de kaak bij KVV Zelzate: “Moeten elkaar veel meer bijsturen en durven berispen”

Coach Gino Pauwels ziet twee grote redenen voor de tegenvallende resultaten, maar meent dat een kentering op korte termijn mogelijk is.© Marc Van Hecke

Zelzate -

KVV Zelzate zit in een serieuze dip. De kanaalploeg incasseerde vier nederlagen op een rij en is in de rangschikking weggezakt naar de tiende plaats. Zelzate trekt zondag naar Olsa Brakel, dat drie punten minder telt.

Johan Polet

Coach Gino Pauwels ziet twee grote redenen voor de tegenvallende resultaten, maar meent dat een kentering op korte termijn mogelijk is. “Vooreerst was er in de voorbije weken te weinig discipline. Zo waren er te vaak te veel spelers te laat op de trainingen. Wij trainen op verschillende locaties zoals op Puyenbroek in Wachtebeke. Het is niet altijd gemakkelijk om het trainingsmateriaal iedere keer te verhuizen. Dit is echter geen excuus voor het feit dat er op het aanvangsuur van de trainingen nog enkele spelers in de kleedkamer zaten. Dit is een vorm van laksheid die zich ook in andere domeinen doortrekt. We hebben geen sterke karakters in de groep die met de vuist op tafel durven te kloppen en iedereen op zijn verantwoordelijkheid wijst. Veel jongens steken vol goede wil, maar mijn spelers moeten elkaar durven berispen en bijsturen. Wij zouden hiervan als groep sterker worden.”

“Ten tweede moeten we elkaars kwaliteiten veel meer aanmoedigen in plaats van de frustraties groter te laten worden”, vindt Pauwels. “De ene speler heeft iets minder voetballend vermogen en zal sneller een lange bal trappen. Een andere heeft die kwaliteit iets minder, maar beschikt over meer loopvermogen. We moeten elkaar op het veld ook meer helpen. Een jongere als Bo De Kerf werd tegen KSC Dikkelvenne teveel aan zijn lot overgelaten. Ik durf ook ingrijpen indien dit nodig is. Ik haalde al na 35 minuten Sami Djadi naar de kant. Hij is een jonge en frêle voetballer met veel technische kwaliteiten. Hij werd door Dikkelvenne vaak hardhandig aangepakt, waardoor hij geen bal raakte. Hijzelf noch onze ploeg had er baat bij om hem op het veld te laten staan. Ik heb het met hem hierover uitvoering gehad. Het is de bedoeling dat wij hier allemaal uit leren.”

Terugkeer van Franki

“Ik kijk niet naar beneden in de rangschikking”, zegt Pauwels. “We tellen negen punten meer dan de degradatiezone. We bewezen dit seizoen over voldoende kwaliteit te beschikken om een probleemloos seizoen door te maken. Wij moeten vooral met onze eigen prestaties bezig zijn en proberen om ons niveau op te krikken. We kampen met heel wat blessures, waardoor ik niet altijd de meest geschikte spelers aan de aftrap kan brengen. Een pluspunt is de terugkeer van Tibo Franki. De vervangers op zijn positie deden hun best, maar hij geeft ons een meerwaarde. Hij trainde deze week na een blessure opnieuw met de groep mee en is aanstaande zondag opnieuw inzetbaar.”

“De beste remedie om een einde te maken aan deze mindere periode is een goed resultaat neerzetten”, weet de coach. “Olsa Brakel won afgelopen zondag bij KVK Westhoek na nederlagen tegen Sparta Petegem en Dikkelvenne. Ik hoop dat wij de rug rechten en met veel meer gretigheid aan de aftrap komen. We werden in dit domein ook afgetroefd door Dikkelvenne, dat hiermee de basis voor haar verdiende zege legde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus