Fietsersbond haalt slag thuis met exit van Bowling Stones in stadionproject: “Ga in overleg met de buurt vóór de bouwvergunning wordt afgeleverd”

De site van het stadion (achteraan) bevindt zich pal in een residentiële woonwijk. Rudy Muls en Fietsersbond Zottegem verzetten zich van bij het begin tegen het project.© dvp

ZOTTEGEM -

De komst van een multifunctionele sportsite op de plaats van het verouderde sportstadion staat na de terugtrekking van Bowling Stones als investeerder op de helling. En dat verbaast Rudy Muls van Fietsersbond Zottegem hoegenaamd niet. “Een dossier dat inhoudelijk met haken en ogen aan elkaar hing en absoluut geen toonbeeld van een geïntegreerd en modern mobiliteitsbeleid was”, zegt hij.

Pieter De Valkenaere

De Fietsersbond had samen met het buurtcomité en 450 buurtbewoners verzet aangetekend tegen de plannen. Als gevolg trok Bowling Stones zich terug, omdat het geen zin had in een lange juridische strijd.

“We absoluut voorstander van een grondige modernisering van de Bevegemse Vijvers als sportsite. Maar dat doe je niet door gebouwen en parking willekeurig neer te planten en te hopen dat alles goed komt”, zegt Muls. “Een bouwprogramma op maat van de buurt maak je door in dialoog te gaan met die buurt en de clubs vóór de bouwvergunning wordt ingediend. En daar is het stadsbestuur in de fout gegaan.”

“In het belang van een privaat bedrijf, niet van de inwoners”

“We betreuren de heisa, want we merken dat het dossier inhoudelijk met haken en ogen aan elkaar hing en absoluut geen toonbeeld was van een geïntegreerd en modern mobiliteitsbeleid, met aandacht voor veiligheid voor alle weggebruikers. Het aantrekken van vele bezoekers diende vooral een privaat bedrijf, in plaats van alle Zottegemnaars. Wij zijn er trouwens van overtuigd dat er ook zonder Bowling Stones aanspraak gemaakt kan worden op Vlaamse subsidies.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus