Volleybal  CEV Challenge Cup (v) (kwartfinales) Asterix Avo Beveren - CSM Lugoj: 2-3

Manon Stragier en Asterix Avo botsen op efficiëntere Roemenen: “Alles kan nog in terugmatch”

Manon Stagier neemt het op tegen het Roemeense blok van Aliona Roxana Roman en Tanja Grbic.© Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

In de kwartfinales van de CEV Challenge Cup heeft Asterix Avo de heenwedstrijd tegen het Roemeense CSM Lugoj verloren in vijf sets. “Toch geven we de moed niet op. Lugoj heeft ook zwakke plekken en daar gaan we vanaf nu op focussen”, gooit coach Kris Vansnick zeker nog niet de handdoek.

Dirk Van Bruysel

De coach van Asterix Avo zag beide ploegen enkele keren haasje-over springen vooraleer Nova Marring de Waaslanders met enkele rake opslagen een eerste setbal bezorgde. Die setbal werd weggeveegd en nadien konden de Roemenen aan het langste eind trekken. In de tweede set reageerde de thuisploeg met vlotte winst en, na een gebrek aan vertrouwen en aanvallende efficiëntie in de derde set, herpakte Asterix Avo zich opnieuw in de vierde beurt. In de tiebreak leek Asterix Avo een ruime kloof alsnog te kunnen dichten, maar de scheidsrechter gaf de bezoekers finaal een duwtje in de rug met een sterk gecontesteerde beslissing.

“Een jammerlijk einde van de partij, maar daar moeten we ons verlies niet op steken”, meent Vansnick. “Dat we in de eerste en derde set de zaak niet konden afmaken was simpelweg omdat we niet efficiënt genoeg waren. We brachten aanvallend te weinig. Positief was dan weer dat we ook bewezen hebben te kunnen verdedigen. Mits enkele aanpassingen in ons systeem moeten we volgende week in Roemenië in staat zijn ons van onze beste zijde te tonen. Ik heb respect voor de kwaliteiten van Lugoj, het is een sterke tegenstander, maar in de terugwedstrijd hebben we zeker nog kansen. We kennen deze ploeg nu en wanneer we opnieuw een sterke dag hebben, dan maken we kans om ons te plaatsen voor de halve finales. Dan moeten we de komende dagen wel naar oplossingen zoeken en er degelijk op trainen. Laten we eerst het hoofd even leegmaken en zaterdag Antwerpen met open armen ontvangen.”

Werkpunten

“Natuurlijk zit ik met een dubbel gevoel”, haakt Manon Stragier in. “Ik vind dat wij, als underdog, onszelf verrast hebben. Tegen een toch wel goed gestructureerde ploeg hebben we getoond tot wat we in staat zijn. We hebben vandaag geen slechte wedstrijd gespeeld, maar we ondervonden dat we in bepaalde rotaties vast zaten. Tegen de terugmatch moeten die moeilijke momenten eruit zijn. Dat zijn onze werkpunten voor de komende dagen. Nu heerst een beetje ontgoocheling, maar dat is niet terecht, want alles kan nog in de terugmatch”, besluit Stragier.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer