Man sloeg ex in gezicht en greep haar bij de keel, maar moet niet naar de cel

© shutterstock

KUURNE -

De 35-jarige W.T. uit Kuurne gaf zijn ex meerdere slagen in haar gezicht en greep haar bij de keel. Hij krijgt tien maanden celstraf met uitstel en moet 1.600 euro boete betalen.

Jonathan Folens

In november werd W.T. nog bij verstek veroordeeld voor geweld tegenover zijn zelfde ex-vriendin en ook nu stuurde hij zijn kat naar zijn proces. “Jammer want eigenlijk zou hij meer gebaat zijn bij een straf onder voorwaarden en wat begeleiding”, zei de procureur op het proces.

T. en zijn ex waren al een tijdje uit elkaar en zij verliet zelfs de woning uit schrik. Op 22 juli vorig jaar moest ze daar echter nog eens zijn om enkele praktische zaken te regelen. Daar ontstond een ruzie die escaleerde. T. greep zijn ex bij de keel, trok aan haar haar en sloeg haar in het gezicht.

Na de feiten was de man een tijdlang spoorloos, pas eind november kon hij gevat worden op een drugsfeestje. W.T. kampt met een drugsverslaving. Zijn ex hoopt dat ze met de verkoop van hun woning nu van de man af zal zijn. “Want ze heeft doodsangsten uitgestaan”, aldus haar advocaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt