Vier gebroken tanden en meerdere gewonde agenten door agressieveling op Ezelsfeesten

© shutterstock

KUURNE/MENEN -

Een 25-jarige man uit Menen riskeert zeven maanden cel voor een zware vechtpartij op de Ezelsfeesten in Kuurne vorig jaar. Ook de politie deelde in het geweld, maar liefst zes inspecteurs van politiezone Vlas stelden zich burgerlijke partij. “Hij ging tekeer als een briesende stier.”

Jonathan Folens

Op 1 oktober vorig jaar gaf A.L rond 4 uur ’s morgens zijn slachtoffer een klap in zijn gezicht, volgens getuigen volledig uit het niets. Die raakte door de slag bewusteloos liep volgens zijn advocaat serieuze verwondingen op aan zijn tanden. “Achteraf kon hij een tijd niet werken en hij had vier gebroken tanden”, zei zijn advocaat. “Dit is nu tijdelijk opgelost, maar zal later mogelijk nog meer geld kosten.”

L. betwist echter dat het slachtoffer zo zwaargewond raakte door de klap. “In de spoedafdeling hebben ze hem diezelfde avond gewoon naar huis gestuurd met een gezwollen lip, er was geen sprake van gebroken tanden.”

Na de feiten waren zes inspecteurs van politiezone Vlas nodig om A.L. te overmeesteren. “Hij viel iedereen aan die in zijn buurt kwam en vernielde achteraf ook de matras in zijn cel.”

De rechter zal een deskundige aanstellen die moet nagaan welke verwondingen het slachtoffer precies opliep door de klap van L.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt