People of Tomorrow geven ‘preparty’ in Sint-Jozefrusthuis: “Het is eens wat anders dan de mis voorgaan”

© ATV

Rumst -

De organisatie achter Tomorrowland denkt ook aan de ouderen. Net als drie jaar geleden organiseert het festival rusthuisparty’s. Woensdag was het de beurt aan woonzorgcentrum Sint-Jozef in de Schoolstraat, volgende week volgt Den Beuk in Boom en eind februari mogen de bewoners van De Vaeren in Reet zich even heel jong voelen.

Jef Wijckmans

De bewoners van Sint-Jozef voelden zich woensdagnamiddag opnieuw jong. Tomorrowland zorgde voor een wel heel aparte activiteit. De volledige cafetaria werd opengezet voor optredens van dj’s met luide muziek en visuele effecten. De meeste aanwezigen keken vanop hun stoel naar deze ongewone animatie en TML-acts terwijl sommigen zich toch uitgelaten aan een dansje waagden.

Polonaise!© Joris Herregods

Net zoals op het echte festival in De Schorre was het woensdagnamiddag drummen geblazen voor de bewoners om een plaatsje te bemachtigen. De meeste van de 120 bewoners van het rusthuis en de assistentiewoningen zakten nieuwsgierig af naar de ontspanningsruimte waar ook de bekende vlindervlaggen waren opgehangen en een discobar stond opgesteld. Enkele jonge ‘vlinderdames’ zorgden ervoor dat de dansvloer de ganse namiddag bezet bleef. De muziek was niet meteen dat wat de bewoners als ‘boenke boenke’ omschreven maar gouwe ouwe hits van Will Tura, Rob De Nijs, Willy Sommers en Rita Deneve.

Er is plaats voor iedereen.© Joris Herregods

De dj’s van dienst waren jonge leerlingen van de Academie Woord en Dans uit Bornem. Zij draaiden ook iets actuelere nummers zoals Leef van André Hazes Junior en de hit van De Romeo’s die ook uit volle borst werden meegezongen.

Polonaise

Opvallend was de aanwezigheid van enkele zusters van de congregatie Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart en missionarissen van het Heilig Hart. “Het is eens wat anders dan voorgaan in de zondagse misviering”, zegt pater Germaan (85). “Ook de muziek is anders dan de profane liederen die ik dan met mijn banjo begeleid. Maar als ik de sfeer en de lachende gezichten van de bewoners zie, is dit ook prachtig. Ik werd zelfs even meegetrokken in een polonaise.”

Monique en Walter.© Joris Herregods

Ook Walter De Wit (76) en zijn vrouw Monique genoten met volle teugen van de TML-party. “En van nen frisse Duvel”, voegt hij er meteen aan toe. “Misschien worden het er wel twee maar meer niet want ik voel me nu hier wel jong maar ik ben het niet meer.”  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus