Voetbal 2de afdeling VV A Olsa Brakel

Fanno Nijst wil thuisreputatie opsmukken met Olsa Brakel: “Dat KVV Zelzate vier keer op rij verloor, verblindt me niet”

De zege in Ieper was zeer welkom voor Fanno Nijst en Olsa Brakel: “We bleven overeind en dat hebben we te danken aan de ongelooflijke strijdlust van de hele ploeg.”© Geert De Rycke

Brakel -

Een zucht van opluchting maakte zich zondag meester van al wie Olsa Brakel lief heeft na de krappe winst (0-1) in Ieper. Met een wedstrijdmentaliteit die geel-zwart niet meteen wordt aangemeten, won men het zespuntenduel van een viriel KVK Westhoek, dat de degradatiezorgen door deze nederlaag ziet toenemen.

Freddy De Geest

“Voor de rust en de vrede was het best dat we deze wedstrijd wonnen”, opent coach Fanno Nijst het gesprek. “De ploeg die in Ieper bikkelde van begin tot einde was in niets te vergelijken met deze van de vorige speeldagen. We maakten keuzes in functie van de tegenstrever, maar waren toch enigszins verrast toen Westhoek zich in een andere opstelling presenteerde. We hebben ons daar wat moeten aan aanpassen. Deze wedstrijd verdient geen schoonheidsprijs, maar dat hoeft ook niet. Het is in deze fase van de competitie om de punten te doen en die hadden we broodnodig. Naar mijn gevoel is het een verdiende zege. Enig minpunt is dat we verzuimden om de match sneller te beslissen. Nu was het stressen tot het laatste fluitsignaal. Westhoek dropte lange ballen voor onze doelmond en stuurde zelfs zijn doelman de loopgraven in. Met gekruiste vingers hoop je dan dat die gelijkmaker uitblijft. We bleven overeind en dat hebben we te danken aan de ongelooflijke strijdlust van de hele ploeg.”

Eerherstel

“Wie wint doet altijd een goede zaak, maar nu valt het echt goed mee”, weet Nijst. “We wippen over KM Torhout, RFC Wetteren en KSV Oudenaarde. Ik stelde al eerder dat in deze reeks iedereen van iedereen kan winnen. Om die reden zal het tot de laatste snik strijden worden voor de titel, de eindrondetickets en de degradatie. Iedere wedstrijd heeft een ander verhaal. Na vier nederlagen op rij hebben wij de rug gerecht. Zondag meldt KVV Zelzate zich aan de Parkweg. Ook zij hebben nu vier keer op rij verloren en dus zitten ze in hetzelfde schuitje. Ik speelde al vaak tegen de Kanaalploeg en weet dat je er nooit klaar mee bent. Wij moeten dringend onze thuisreputatie versterken. Op de openingsspeeldag wonnen we van Eendracht Aalst (2-1), maar daarna enkel nog vier gelijke spelen. Dit jaar slikten we voor eigen volk zware nederlagen tegen Jong Essevee (3-5) en Sparta Petegem (1-3). We gaan voor eerherstel. Kunnen we winnen van Zelzate, dan leunen we dicht bij de middenmoot aan en is het degradatiespook voor een tijd verdreven. Indien we dezelfde drive als op Westhoek kunnen opbrengen, heb ik er vertrouwen in dat we een tweede thuiszege aan de Parkweg kunnen laten optekenen”, besluit Nijst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus