Hier kan je voortaan ook zwemmen met ecocheques

© Marc Herremans

Zwevegem -

Het Lago zwembad heeft van Good Planet Belgium het Green Key-label gekregen. Hierdoor kunnen zwemmers er voortaan ook betalen met ecocheques.

Bas De Wilde

Jaarlijks reikt Good Planet Belgium, een organisatie die duurzame ontwikkeling binnen de toeristische sector ondersteunt, het Green Key-label uit. Het internationale ecolabel komt er nadat 425 zonnepanelen op het dak van Lago Zwevegem werden geïnstalleerd en voor het duurzame gebruik van drink- en regenwater. “Maar we recupereren ook warmte uit de omgevingslucht en afvalwater en dekken de zwembaden ’s nachts af om verdamping en warmteverlies tegen te gaan”, zegt CEO Dieter Thielemans.

Zoals elk Lago-centrum is er in Zwevegem een Green Officer aangesteld die het duurzaamheidsbeleid in de gaten houdt en corrigeert waar nodig. Voor het publiek is er een bijkomend voordeel. Door het Green Key label kan men nu naast de gewone betaalmiddelen, ook ecocheques gebruiken als betaalmiddel in het centrum. Eerder ontving Lago Kortrijk Weide al het Green Key Label. Samen met Zwevegem krijgen de Lago-centra in Brugge en Sint-Truiden ook zo’n ecolabel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus