Voetbal 2de afdeling VV A Jong Essevee

Andres Labie en Jong Essevee gaan al voor de rust definitief ten onder op Daknam: “We waren te fel onder de indruk”

Andres Labie (rechts) besefte dat bij een 3-0-achterstand aan de rust de match tegen leider Lokeren-Temse gespeeld was.© gdr, vdb

Januari was een magere voetbalmaand ten huize Labie in Moen. Vader Glenn blijft als T2 met FC Gullegem na een 3 op 12 volop in de degradatiestrijd verwikkeld, terwijl zoon Andres met Jong Essevee ook al betere tijden dan een 4 op 12 kende.

Koen Verdruye

Gullegem kwam pas zondagnamiddag in actie tegen Oostkamp, en dus kon Glenn Labie zaterdagavond met eigen ogen zien hoe zoon Andres met Jong Essevee bij de rust al met 3-0 in het krijt stond tegen Lokeren-Temse en uiteindelijk met 4-0 verloor op Daknam. “Bij de rust was de match al gespeeld”, zuchtte Andres Labie. “Ik weet niet wat het juist was, maar ik vermoed ergens toch dat we wat onder de indruk waren van de sfeer en de vele supporters in het stadion. De trainer had ons nochtans verwittigd en gevraagd om scherp te zijn in de duels, maar daar slaagden we niet in. We verloren veel de tweede bal en slikten al snel drie goals.”

Tijdens de rust greep trainer Frederik D’Hollander in en wijzigde het systeem. “Vanaf dan ging het behoorlijk beter”, aldus Andres Labie. “We kregen kansen en waren volgens mij zelfs de betere van Lokeren-Temse. Wij konden echter niet scoren en zij slaagden daar wel in. We toonden een goede reactie in de tweede helft en dat moeten we onthouden en meenemen naar de thuismatch tegen RC Gent. Daar wonnen we met 0-7. Een tweede keer zal dat wel niet lukken, maar een goed resultaat en drie punten zijn hoe dan ook ons doel. Een mindere periode? Goh, dat zou ik toch zo meteen niet zeggen. Er waren natuurlijk de examens, maar veel ploegen weten inmiddels hoe ze ons pijn kunnen doen en spelen daar op in. Wij zouden dat niet mogen laten gebeuren. Het is aan ons om een oplossing te vinden en een reactie te tonen.”

Veel tijd om stil te staan bij de zware 4-0-nederlaag was er niet voor Andres Labie. Zondagmorgen zat hij alweer te studeren op zijn kamer. “Ik studeer handelswetenschappen in Gent. Mijn eerste jaar, maar in combinatie met het voetbal valt het redelijk zwaar uit. Ik neem nu 45 studiepunten op en zit aan vijf vakken in deze periode. Net doenbaar is dat.”

Toekomst

Glenn Labie maakte de hoogdagen van FC Izegem mee, waar zoon Andres hem als bengel nog aan het werk zag. Nu zijn ze beiden actief in dezelfde reeks: Glenn als T2 van Gullegem, Andres dus bij Jong Essevee. “Super leuk is dat en natuurlijk praten we er thuis vaak over en wisselen we tips uit”, aldus de 18-jarige zoon. “Voetbal is sowieso een onderwerp. Eigenlijk praten we over niks anders.”

Waar Andres volgend seizoen aan de slag zal zijn, is nog niet duidelijk. “Ik hoop toch in Waregem. Het is super leuk en leerrijk bij Jong Essevee en iedereen wil graag bij mekaar blijven. De A-kern? Daar heb ik al even een weekje mogen van proeven, een unieke ervaring. Het niveau ligt er natuurlijk heel hoog, maar we zien wel of er nog kansen volgen.”

Net als zijn vader destijds is ook Andres een verdediger. “Ik denk dat ik een goed positiespel heb en kan lezen waar de bal zal komen. In balbezit is mijn passing tussen de lijn wel goed. Werkpunten zijn er natuurlijk ook, maar samen met de coach werken we daar aan. Hij kent ons goed, want hij was al bij ons bij de U18 en we werken al drie jaar samen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus