Voetbal 3de provinciale A VVC Beernem

Clubicoon Broes Depauw wil na een heel voetballeven bij VVC Beernem stoppen met eindrondedeelname: “In derde periode is alles nog mogelijk”

Broes Depauw voelt dat het voetbalplezier en de gedrevenheid zijn teruggekeerd sinds de trainerswissel.© Bart Vandenbroucke

VVC Beernem boekte de jongste weken al enkele opmerkelijke resultaten. Na de winterstop werd titelkandidaat Oudenburg met ruime cijfers (3-0) verslagen en vorig weekend moest ook buur en revelatie Oedelem zijn meerdere erkennen (1-3) in het team van coach Franky Mestdagh.

Philippe Decruynaere

“Het voetbalplezier en de gedrevenheid zijn teruggekeerd en we vechten opnieuw voor elkaar”, analyseert Broes Depauw de goede prestaties van de voorbije weken. “Ik weet niet of de aanstelling van een nieuwe coach er voor iets tussenzit, want ik kan onze vorige trainer Tom Ruytinx niets verwijten. Er was de voorbije maanden een soort lusteloosheid in de ploeg geslopen. Enkele spelers konden het ook niet echt goed vinden met de vorige coach en dan weet je dat die hun rug niet zullen rechten als het moeilijk wordt. Sinds enkele weken wordt er opnieuw scherper getraind en zie je bij verschillende jongens dat ze terug plezier beleven aan het spelletje.”

Voor aanvang van het seizoen had het bestuur het behalen van een eindrondeticket als belangrijkste doelstelling vooropgesteld. “We hebben een beperkte kern en sukkelen met een overtal aan geblesseerden, waardoor we er niet in slagen om een plaats bij de eerste vijf te veroveren. Over enkele weken recupereren we enkele jongens en dan is het kwestie om eens een reeksje neer te zetten. Er zijn nog meer dan tien wedstrijden. In de derde periode is alles nog mogelijk”, aldus de aanvallende middenvelder.

Enkel de toekomst telt

Coach Franky Mestdagh, die door het clubbestuur gevraagd werd om Tom Ruytinx te vervangen, beseft dat het niet simpel wordt om nog een ticket voor die felbegeerde nacompetitie te bemachtigen. “Mijn ambitie bestaat erin om de spelers terug plezier te laten beleven wanneer ze op het veld staan. Het clubbestuur heeft niets gevraagd of geëist toen ze me contacteerde. Persoonlijk wil ik heel graag een plaats in de linkerkolom veroveren en vasthouden. Ik kijk niet naar het verleden en hoef ook niet te weten wat er verkeerd liep bij de vorige coach. Voor mij telt enkel de toekomst en de volgende wedstrijd.”

Het programma van de twee volgende wedstrijden tegen Eendracht Brugge en Eernegem lijkt niet onoverkomelijk moeilijk. Daar gaat de nieuwe coach echter niet mee akkoord. “Dat worden wel twee zware wedstrijden. Ik beschik over een heel beperkte kern en verschillende studenten zijn afwezig omdat ze op reis zijn. We zullen moeten knokken voor de punten en rekenen op een beetje meeval zoals in Oedelem.”

Routinier Broes Depauw is aan zijn laatste maanden als voetballer bezig. “Na veertien seizoenen in het eerste elftal van deze club is het voldoende geweest. Tijd voor iets nieuws buiten de voetballerij. Trainer worden, is niets voor mij. Een functie binnen de sportieve cel van de club zie ik wel zitten. Beernem is de club van mijn hart, want ik heb nooit elders gespeeld. Wie weet lukt het om afscheid te nemen met een eindrondeticket. In voetbal is alles mogelijk, soms ook het onmogelijke.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus