Vragen over Tomorrowland in gemeenteraad: “Voordeeltickets kosten nu 251 euro”

Ticketverkoop voor buurtbewoners zorgt voor ergernis.© JW

Rumst -

Het ongenoegen over de verkoop van tickets voor buren van het dansfestival Tomorrowland is ook in Rumst groot. De vele klachten op sociale media zorgden ervoor dat N-VA haar fractieleider Kenneth Heylen hierover tijdens de gemeenteraad een vraag liet stellen. Burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA) reageerde geërgerd.

 

© RR

Kenneth Heylen interpelleerde partijgenoot en burgemeester Jurgen Callaerts over de opvallende prijsstijging en verkoop van buurttickets voor de komende editie van Tomorrowland, van 21 tot 23 en van 28 tot 30 juli. “De voordeeltickets stegen met maar liefst een derde en kosten 251 euro terwijl de garantietickets nu 291 euro kosten. Werden we hierover geconsulteerd?” vroeg hij.

De burgemeester bevestigde dat de organisatie het gemeentebestuur begin december informeerde over de nieuwe tarieven. “We lieten hen weten dat we dit betreurden en stelden voor om het voordeel van vorig jaar te behouden maar zonder gevolg. Daarbij moet ik wel zeggen dat we geen contractuele verbintenissen met TML hebben. Het gaat om eenzijdige engagementen van hen wat maakt dat onze invloed natuurlijk beperkt is.”

Garantietickets

Minder begrip had de burgemeester voor de problematische verkoop van de garantietickets. “Al vlug bleek dat er veel uitverkocht waren, wat natuurlijk vreemd is aangezien het over een garantie gaat. De organisatie verdedigde zich door te verwijzen naar de kleine lettertjes.”

“Op onze vraag hebben ze zaterdag toch nog tickets voor het tweede weekend aangeboden. Maar al vlug liep ook dat weer fout. Op zondag werd beslist de verkoop opnieuw gedurende 24 uur open te stellen. In ieder geval is deze gang van zaken vreemd voor een dergelijke professionele organisatie.”

De burgemeester hoopt dat met deze verklaring de (soms giftige) opmerkingen op sociale media niet langer aan het adres van het gemeentebestuur gericht worden.  (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus