Politiezone Rupel gaat op pad met Focus-toestellen: “Snel en efficiënt gegevens opzoeken”

Een politie-inspecteur test de Focus-app uit op zijn smartphone.© rr

Rupelstreek -

Inspecteurs van de politiezone Rupel (PZR) gaan vanaf 1 februari van start met Focus@GPI. Dat is een applicatie waarmee politiemensen via een smartphone of tablet snel toegang kunnen krijgen tot een reeks beveiligde databanken en toepassingen. Dat moet het werk van de politiemensen op het terrein aanzienlijk vergemakkelijken.

“Zo kan een politie-inspecteur op het terrein de gegevens van een persoon of auto ingeven, waarna de module meteen een opzoeking doet in de beschikbare bronnen”, vertelt woordvoerder Joris Van Camp. “Ook kunnen de politiemensen via het platform zien wat er in realtime gebeurt op bepaalde plaatsen met info die rechtstreeks van de dispatchcentrale komt. Ter plaatse een foto toevoegen aan een proces-verbaal, is ook geen probleem meer.”

“Daarnaast is het mogelijk om een adres in te geven en informatie over de bewoners te krijgen, zoals hun strafblad en eventueel wapenbezit. Wijkagenten kunnen op die manier zonder papierwerk woonstcontroles uitvoeren op de inschrijving of de aanwezigheid van personen thuis.”

“Dankzij Focus spelen we kort op de bal in elke situatie door snel informatie uit te wisselen. Er gaat minder tijd en papier verloren aan administratie, wat de efficiëntie en dienstverlening andermaal ten goede komt. Focus is er zowel op gsm, tablet als computer. Politiemensen zullen in het straatbeeld dus hoe langer hoe meer met een smartphone of tablet aan het werk te zien zijn.”

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus