Passage van Marathon 4 Hope door het bruisende fandorp moet kippenvelmoment worden

Vprig jaar was de eerste Marathon 4 Hope al een schot in de roos.© rr

Wuustwezel -

Marathon 4 Hope werd vorig jaar boven de doopvont gehouden en lokte bij de eerste editie maar liefst 750 lopers. De ambitie is om op 7 oktober minstens 1000 lopers op de evenementenweide in Wuustwezel te verwelkomen.

“Samen met de lopers, lokale ondernemers en vele supporters willen we geld inzamelen voor Te Gek?!, een organisatie die geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken”, vertelt Jeroen Dingemans van Forward Coaching, medeorganisator van Marathon 4 Hope. “Vorig jaar mochten we maar liefst 10.000 euro schenken aan het goede doel”, vertelt Jeroen. “Deze editie willen we minstens even goed doen. Het concept van de Marathon 4 Hope blijft onveranderd. Deelnemers kunnen een 4x10 kilometer aflossing lopen met vrienden of met collega’s. Voor wie het wat meer mag zijn, bieden we een halve of volledige marathon aan. Het parcours zal over verschillende lussen lopen, zodat deelnemers regelmatig door het bruisende fandorp op de weide passeren. Dat zal voor de deelnemers ongetwijfeld een kippenvelmomentje opleveren.” Ook Stef Vanhaeren en Toon Lembrechts van Forward Coaching kijken uit naar de tweede editie. “Sfeer en gezelligheid zullen inderdaad weer centraal staan in ons fandorp. Je mag je verwachten aan food, drinks, optredens, een DJ en nog veel meer. Niet-lopers zijn dus van harte welkom om te supporteren. Er zal genoeg te beleven vallen. We betrekken ook de buurtschappen bij ons evenement. We kijken hoe zij ons kunnen helpen om nog meer beleving te brengen op de Marathon 4 Hope. Een optreden van de turnclub staat bijvoorbeeld al op het programma”, aldus Toon en Stef.

Te Gek!?

“Inschrijvingen zijn open vanaf 1 februari. Wie snel inschrijft kan dat doen aan korting. Wie vorig jaar van de partij was, belonen we met een extra tijdelijke korting” vertellen Toon en Stef. “Ook rekenen we net als vorig jaar weer op lokale ondernemers om te ondersteunen. Willen we alweer een aanzienlijk bedrag schenken aan het goede doel, dan kunnen we niet zonder hun duwtje in de rug.” En dat goede doel past volledig in de kraam van Griet Dingemans, medeorganisator en psycholoog bij Mental Grid. “Te Gek?! Is een organisatie die mij als psycholoog nauw aan het hart ligt. Eén persoon op vier krijgt te maken met psychische problemen. Te Gek!? wil het taboe doorbreken en geestelijke gezondheid bespreekbaar maken in Vlaanderen. Een organisatie die we door ons evenement extra in de kijker willen zetten en willen ondersteunen met wat extra middelen”, aldus Griet, die ook stress- en burn-out coach is.

Vanaf dit jaar zet ook Wies Jaspers van event & marketing agency Count Me In zijn schouders mee onder het evenement. “De eerste editie van de Marathon 4 Hope was al meteen een schot in de roos. We helpen graag waar we kunnen met onze ervaring op het vlak van events. Ik denk dat we met dit team een prachtig evenement kunnen neerzetten dat een vaste waarde wordt de komende jaren in Wuustwezel.” (vw)

De organisatie mikt dit jaar op duizend deelnemers.© rr

Alle info en tickets: www.marathon4hope.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt