Groen Duffel: “Geen winterevenement en kleiner filmaanbod. Wat is er aan de hand?”

Voortaan minder films op dinsdag in Cinema Plaza.© JHS

Duffel -

Oppositiepartij Groen is bezorgd om het cultuur- en belevingsaanbod in de gemeente Duffel. “We besparen nochtans niet in het culturele aanbod”, verzekert schepen van Cultuur Lili Stevens (CD&V).

Chris Van Rompaey

“Duffel staat in de omstreken bekend als een warme gemeente waar het verenigingsleven welig tiert en er een rijk aanbod is aan verbindende activiteiten. De beperkingen van de coronajaren hakten dan ook hard in op de kern van wie we als Duffelaars zijn. Nu die beperkingen en maatregelen zijn weggevallen, kan er opnieuw volop gefeest en ontmoet worden.” zegt gemeenteraadslid Kris De Smet (Groen). “Net zoals in andere gemeenten waren er ook in Duffel opnieuw fijne en succesvolle activiteiten. Toch raakte niet alles zomaar vlot heropgestart: zo was er opnieuw geen winterevenement en ook de filmprogrammatie in Cinema Plaza is gehalveerd. Vroeger was elke dinsdag filmavond, dit voorjaar slechts om de twee weken.”

Op de gemeenteraadszitting vroeg Kris De Smet zich af wat er aan de hand is en of de veranderingen een gevolg van besparingen zijn. Schepen van Cultuur Lili Stevens (CD&V) ontkent dat. “We draaien vanaf dit voorjaar inderdaad om de twee weken een film in plaats van elke week. Dat is een rationele keuze om meer in te zetten op succesvolle films om de twee weken. We willen ook graag inzetten op meer kinderfilms, zodat gezinnen op verschillende momenten kunnen komen genieten in onze Plaza. De opkomst was soms erg laag en ook hier moeten we proberen om goed om te gaan met de budgetten.”

“We hebben het budget voor de programmatie voor dit culturele jaar zelfs nog verhoogd. Dus zeker geen besparing in het culturele aanbod. We willen immers ook steeds kunnen inspelen op unieke kansen zoals try-outs van bekendere artiesten”, aldus Stevens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt