Politie Bodukap betrapt bijna 200 automobilisten op te snel rijden: rijbewijs van drie bestuurders ingetrokken

Themabeeld.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Duffel, Sint-Katelijne-Waver -

De politie van de zone Bodukap hield de afgelopen dagen snelheidscontroles op verscheidene locaties in Duffel en Sint-Katelijne-Waver. Ze controleerde in totaal net geen 1.500 voertuigen. 195 bestuurders duwden het gaspedaal te diep in. Drie chauffeurs moesten hun rijbewijs zelfs onmiddellijk inleveren.

Stijn Van de Sande

In de A. Stocletlaan, een straat in Duffel waar de maximaal toegelaten snelheid 50 kilometer per uur is, reden 100 van de 694 gecontroleerde bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg er 82 kilometer per uur.

Op de Mechelbaan in Sint-Katelijne-Waver duwden dan weer 27 van de 297 gecontroleerde automobilisten hun gaspedaal te diep in. Een laagvlieger raasde er voorbij met een snelheid van maar liefst 110 kilometer per uur, terwijl 70 kilometer per uur er de maximaal toegelaten snelheid is.

Vooral op de R6 richting N15 maakten enkele bestuurders het wel erg bont. Twee bestuurders werden geflitst met snelheden van respectievelijk 155 en 157 kilometer per uur, terwijl je er 90 mag rijden. Zij moesten hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen inleveren. Ook een derde bestuurder is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Hij besloot om te keren, wat verboden is op een autoweg. Verder reden 66 van de in totaal 472 gecontroleerde bestuurders te snel.

Fietser zonder licht

De politie voerde ook andere controles uit. Zo werden drie bestuurders geverbaliseerd omdat ze op hun gsm bezig waren tijdens het rijden, een voertuig was niet in orde met de technische keuring, een automobilist had geen rijbewijs op zak en drie bestuurders kregen een pv van waarschuwing wegens een defecte verlichting. Er was ook nog een boete voor een fietser die zonder licht reed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt